Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 21 november 2015

Lyckokänsla

Idag är det en sån där ljuvlig vinterdag med sol från en blå himmel och 8 minusgrader. Det gör att den första snön som föll igår fortfarande ligger kvar och inpräntar hos mig att nu har vintern kommit för att stanna.

Idag är en sån där dag, som så många andra dagar, då jag bara  fastnar i vyer som jag ser när jag tittar ut. Jag ser ju detta varje dag, men kan liksom aldrig se mig mätt. Jag tittar och njuter, tittar och njuter. Och tänker, "så lyckligt lottad jag är som får bo här". Det är en skön känsla.

Du som läser min blogg nödgas se samma sak, samma foton gång på gång på gång. Jag inser förstås att det är föga upphetsande att utsättas för dessa upprepningar, men det är ju så här jag lever mitt liv. 

När jag började blogga så skrev jag så här om mitt bloggande: Jag risar och rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet",  mat och dryck. Å så LIVET förstås. 

Eftersom jag skrev LIVET med versaler så visste jag nog redan då att det var LIVET som skulle komma att dominera. Det lyckoframkallande LIVET på Getingstorp.

Jag låter blicken svepa härifrån

..........................

.......................................

.......................................

och hit för att slutgiltigt  landa långt där
borta i Kilsbergen

8 kommentarer:

 1. Eftersom du - precis som till exempel jag - har en blogg som just baseras på våra liv så visar vi just de vyer som vi ser om man säger så. Jag står så gärna ut med ditt Getingstorp. Jag menar du gnäller ju inte över mina kranar heller;-)

  Å eftersom det var åtta minusgrader, snö och sol hos dig - två minus, ingen snö och sol hos mig - så förstår jag att du njuter av utsikten inifrån. Ungefär som jag då;-)

  Svar: Glöm frågan jag ställde;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken fråga? Menar du den där du blandade ihop Boden och Boliden. Eller tappade du bara bort två bokstäver ( li ). Som 08 är du förlåten. Nu glömmer jag frågan.

  SvaraRadera
 3. Det är vykortsvackra vyer du har alldeles in på knuten. Vintern är inte min grej, men jag kan njuta av vackra vyer! När det är kallt, så tror jag alltid att jag frysa ihjäl av kylan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frysa ihjäl, usch så otäckt. Vi kan väl enas om att inte heller du är nån vintermänniska.

   Radera
 4. Vilken oerhört fantastisk kontrast !! Skrev ju precis ett par rader i ditt förra, lite gråmulna inlägg, och tittar nu in här !!
  Njuter av dina vackra ljuvliga vinterbilder och gläds över lyckokänslan som du faktiskt förmedlar ända till Malta :-)

  Har aldrig märkt av ett uns av känslan att som du skriver, "nödgas se samma sak, samma foton gång på gång på gång". Tvärtom ! På Getingstorp är allt i rörelse, ibland samma vyer men i olika skepnader, nya projekt, frestande maträtter och väldigt många kloka och tänkvärda rader.
  Håller mina tummar och tår för att solen tittar fram även under morgondagen och nästföljande dag, och hela kommande vecka :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord! Det känns riktigt bra att jag kan förmedla lyckokänsla ända till Malta.
   Tänk så internet förändrat våra liv och våra möjligheter. Då tänker jag förstås på det goda internet fört med sig. Tyvärr finns även baksidor, som med det mesta i tillvaron.

   Radera
 5. Fint med snön! Även om det känns liiite obehagligt att köra från snöiga Skåne med husbil med sommardäck...

  SvaraRadera