Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 november 2015

I år igen

Så var det då dags igen.  Igår kom den, den första snön. Inte mycket, men tillräckligt för att jag ska veta vad som är i antågande. Förr, före vintern 2001, gillade jag snö och vinter, men nu tycker jag att en riktig vinter =  ett riktigt gissel.

Men, som med det mesta här i livet så gäller det att gilla läget, göra det bästa av situationen, ta på sig "tänkapositivtluvan" och hitta alternativa vägar att ta sig fram i tillvaron eftersom det här med vädret och årstidernas växlingar ligger något utanför min förmåga att kunna påverka.

Och, sådant som jag inte själv kan styra över har jag sedan lång tid tillbaka slutat att lägga krut på. Det är en oerhört energibesparande insikt och ett synsätt som jag kan rekommendera till efterlevnad.


Det räcker bra så här för min del.

Snart är allt grönt ett minne blott, men
om 6 månader så....

Grått så det förslår.

Poolen i vinterskrud.


Många av våra vintergäster söker skydd där 
inne i skogen nu.

9 kommentarer:

 1. Beklagar djupt det där med snön alltså. Vi har ju samma åsikt om den vita varan som gästar oss varja år vid ungefär samma tidpunkt. Att lägga energi på saker som man själv inte kan påverka hindrar oss dock inte från att klaga - precis som vi alltid gör;-)
  Här i 08 kan jag än så länge bara klaga över iskyla (0 grader), men hittills har vi inte sett en snöflinga än.

  Svar: Det var inte bara jag utan även Susjos och Anni som såg en dödskalle i min ufo-bild. Tur att jag inte var ensam om detta. Känns tryggt att fler har min konstiga "fantasi";-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att lamentera är väl ok - det stjäl inte mycket energi.

   Oj då, en dödskalle såg även jag. Innebär det att oxå jag har "gåvan"?
   Skit samma, jag ser det jag ser, Och ibland även det jag inte ser.

   Radera
  2. Du ser! Börjar bli riktigt impad över dig. Fortsätt läsa min blogg så ska du se att du snart ser hur många konstiga grejer som helst. Jag lovar. Du kan börja med olika molnformationer däruppe. Där kan man hitta allt från krokodiler till hundar och grisar. Å sådana "fantasifulla vyer" är utmärkt bloggfoder... som du ser;-)

   Än en gång 1 000 tack för dina lovord. Snart börjar jag bli mallig - nej, skojar bara;-)

   Fråga: Såg du förresten extrasändningen efter Sportspegeln igår? Den handlade om gripandet av en misstänkt terrorist i Boden. Om ja, kan vi "diskutera". Du har ju haft en viss "anknytning" där - ja inte till terrorismen såklart;-)

   Radera
  3. Krokodiler, hundar och grisar. Det finns mycket "där ute"
   Sportspegeln och terrorist i Boden. Nej, där hänger jag inte med.

   Radera
 2. Det gäller bara att glida med när snön kommer. Vi vet ju att det står ljusare och varmare tider runt hörnet och väntar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är väntar ljusare och varmare tider runt hörnet, även om jag inte kan glida med längre. På nåt sätt hakar jag på ändå.

   Radera
 3. Visst vore det bra om vi kunde försöka använda hjärnan till saker vi kan påverka och inte det som vi inte kan påverka... Jag arbetar stenhårt på samma filosofi som du på den fronten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsätt jobba på den filosofin, det lönar sig.

   Radera
 4. Så föll den då precis som du anade. Snön, som många tycker hör vintern till, som är en de fyra årstidernas charm, som lyser upp i mörkret och gör hela tillvaron så vacker och stämningsfull. Nu ska det tändas ljus och tomtebolyckan sjuder...

  Uppskattade förmodligen vintern som barn, speciellt när man visste att julen nalkades. Men det var så länge sen och jag minns inte mycket av min barndom. Idag, och under mina vuxna år i Stockholm ser jag, liksom du, vintern som ett gissel. Omständigheterna oss emellan är naturligtvis skilda huruvida jag inte uppskattade vintern "därhemma". Men kylan, när allt omsluts av grått, solens frånvaro och naturen som gått i ide plus det faktum att vintern är så lång. Ja, då behövs verkligen den där "tänkapositivtluvan". Det vi inte kan styra över, som vi inte vill ha men ändå får, måste vi självklart göra det bästa av.

  Får nog ta och nypa mig ordenligt i armen ett par gånger, njuta av att snön lyser med sin frånvaro här på ön och ta till mig dina sista tänkvärda rader.

  Men... säkerligen kommer vädergudarna ge många fina soliga dagar under vinterhalvåret, det kommer förmodligen bli trångt i ert fina fågelhus, Birdie Nam Nam och vips, så är det vår igen ;-)

  SvaraRadera