Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 30 november 2015

Mera advent

Nu är bollen oåterkalleligen i rullning mot jul. Allt görs för att nya rekord ska slås i julhandeln. Butikernas Black friday följs nu av e-handelns Cyber monday. Personligen är jag innerligt trött på alla områden där vi efterapar USA. Själv nöjer jag mig med att njuta av adventslugnet på Getingstorp.
Ett tunt snötäcke gjorde denna måndagmorgon mera
stämningsfull.

En ny adventsmix med röda ljus, granris och
en ängel i betong

Det blev glasverandan i år för adventsstjärnan.

En svart ljusstake kan vara helt ok.

Dansande småtomtar.

Stortomten har sin givna plats.

 Sinnesrorummet förberett för bokläsning.
Igår kväll började jag äntligen läsa en av de böcker jag köpte för en tid sedan. Att tända en brasa i Sinnesrorummet en mörk vinterkväll är som gjort för bokläsning. 

Jag påbörjade boken "Käre ledare - min flykt från Nordkorea". Jag läser den i etapper då det inte är helt lätt att förstå hur de tänker där borta. Eftersom jag inte läst på länge så kan  65 sidor vara ett bra sätt att börja igen. Jag återkommer med ett omdöme när jag avslutat boken. Fascinerande, skrämmande och overkligt kan jag väl säga så här långt. 
Här sprids härlig värme.


Här inifrån kan jag njuta av mörkret där ute.

4 kommentarer:

 1. Håller helt med dig om alla dessa påfund som kommer från USA. Är så innerligt trött på dessa. Kommers, kommers, gärna à la Walmart, vilket gör att jag bara vägrar att hänga på dessa trender, precis som du.

  Vad gäller snön så tycker jag att du ska läsa Marinas inlägg idag. När du läst det så ändrar du kanske din åsikt om snön;-)

  Tycker det är så roligt att titta på allt julpynt på olika bloggar. Ingen utsmyckning är den andra lik kan jag säga. Jag nöjer mig med att kika hur alla andra har det. Vi pyntar nämligen inte.

  Ska bli riktigt intressant att läsa vad du tycker om boken om Nordkorea.

  SvaraRadera
 2. Jag noterade att Marinas advent är väsensskild från vår. Jag gillar snön när det som idag bara är ett tunt lager.
  Med åren så har pyntandet avtagit hos oss, men somligt vill jag bara ska finnas framme.
  Det dröjer ett tag innan slutomdömet om boken kommer om jag läser 65 sidor åt gången.

  SvaraRadera
 3. Dessa efterapningar från USA är tråkiga, särskilt om det enbart handlar om att konsumera. Halloween kan jag väl tycka är lite kul, men Black Friday... nej, varför då liksom? Den boken du nämner har jag inte läst, men däremot två andra som handlar om Nordkorea. Så hemskt att det är svårt att fatta att det är sant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köphetsen är bara trist.
   Nordkorea är ett mysterium Jag försöker tänka mig in i hur det är att bo där, men det går bara inte.

   Radera