Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 8 november 2015

Ute på långresa

Rubriken är en sanning med modifikation då jag numera på egen hand inte företar mig längre resor än till postlådan t o r. Förra lördagen hade jag missat att det var utgivningsfri dag så då blev jag blåst på dagstidningen. Igår var allt som vanligt igen och tidningen låg i lådan och väntade på mig när jag kom susande på elmoppen genom morgondis och duggregn.

På väg till postlådan. Där på andra sidan "stora" vägen
 bor en av våra närmaste grannar

Igår fanns tidningen i lådan.

På väg hem igen. Alltid lika spännande.
Efter en god helgfrukost så tog jag fram arbetsmaterialet till lördagens V75 och efter att jag i några timmar analyserat och "kört loppen i badkaret" så kände jag mig ännu en gång säker på att "idag sitter 7:an". Det gjorde den inte.
Nu är det emellertid så vist ordnat  att jag inte behöver vänta till nästa lördag. Nej, jag får en ny chans redan idag eftersom det är en extra V75-omgång då Breeders Crownfinalerna körs på Sundbyholm i Eskilstuna. Sooner or later så sitter den.10 kommentarer:

 1. Det är till att bo vackert.

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag oxå. Det är just därför som den här långresan kan vara spännande varje gång.

  SvaraRadera
 3. Du lyckades trots dåligt väder faktiskt utmärkt med att förmedla stämningen kring ditt älskade Getingstorp. Å eftersom du åker på den resan varje dag, så ser du ju dagligen skillnaderna i området beroende på årstid. Finns det dubbdäck för elmoppar? För då skulle du ju kunna hämta tidningen även under vintern - jag menar när det är max. fem minusgrader och strålande solsken alltså;-)

  Då håller jag tummarna att det är "sooner rather than later" som sjuan sitter:-)

  SvaraRadera
 4. Precis, jag ser de små, små förändringarna från dag till dag. Därför använder jag ordet spännande. Elmoppar är inga vinterfordon på vischan. Hjälpmedel är generellt anpassade till tätortsmiljö har jag erfarit ( http://stevereflekterar.blogspot.se/2013/11/handikappanpassning.html ). Föga överraskande tyvärr.
  Tack för hållna tummar , men"sooner or later" kvarstår även om det blev 5 rätt idag, men 19:- är ju inget att yvas över.

  SvaraRadera
 5. Mysiga höstbilder! Och när det gäller de där hästarna, vem vet, plötslig kommer den där dagen då de springer som du vill!

  SvaraRadera
 6. Ja, jag håller fast vid devisen "sooner or later".

  SvaraRadera
 7. Alltid en så positiv anda här trots utebliven tidning, begränsade möjligheter till rörelse, gråväder och nitlott. Du lyckas då verkligen få det hela att framstå som det paradis det trots allt, faktiskt ändå är hos dig på Getingstorp.
  "..kom susande på elmoppen genom morgondis och duggregn". Härligt !!
  Man skapar själv sin inställning till tillvaron och det är minsann inte alla som lyckas förstå eller förmå att verkligen ta tillvara på guldkornen. Behöver bara gå till mig själv som lever i mitt paradis men som slösar bort tid på oro över saker som förmodligen aldrig kommer att inträffa.

  Minns att du tidigare vid något tillfälle skrev att du ofta läste citat (och böcker ?) av Paulo Coelho men slutade. Läser själv nästan dagligen citat, letar efter sanningar, finner mängder av skräp men vissa väldigt tänkvärda rader som t.ex: "If you act like a victim you are likely to be treated as one." Så sant !
  Spelar inte på hästar men har börjat köpa lotter. Förra veckan låg det 490 000 euro i potten. Ingen tog hem storvinsten men jag vann iallafall 16 euro :-) Nu har vinsten ökat till över 500 000 euro. Sooner or later alltså även här ;-) Lycka till där du är !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lycka till själv!
   Det tog en tid efter min stroke innan jag lärde mig ta vara på guldkornen. Just vid den tiden så var Coelhos böcker bra för mig. Jag började med Alkemisten 2004 och sedan blev det 8 böcker till av honom innan jag lade honom åt sidan. Man behöver olika saker vid olika tider.
   Jag har under den här "resan" blivit varse hur viktigt det är att "tänka rätt". Det mesta sitter i huvudet så varför då inte försöka tänka bra för att kunna må bra. I min situation är det lätt att göra sig till ett offer, men det har jag vinnlagt mig om att inte bli då jag heller inte vill bli behandlad som ett offer.
   Helt avgörande är att jag har D och att de stora livsval vi gjort tillsammans under de här åren blivit så rätt. Nu vill jag se till att väl förvalta det vi skapat.
   När det gäller väntan på storvinsten så blir det som det blir och egentligen har jag ju redan vunnit den största vinsten då jag kan bo med D och killarna här på vårt älskade Getingstorp.

   Radera
 8. Nu ser man mer av er omgivning, lika fint som ert ställe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härliga omgivningar vi har.

   Radera