Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 november 2015

Mera mat

Igår bjöd DFisksoppa Collioure med apelsin, saffran,  fänkål och aioli. Ännu en av alla  dessa magiska matupplevelser jag får vara med om.
Receptet hittade D i denna kokbok, Det enkla goda.

Ser enkelt ut, men smakade himmelskt.


13 kommentarer:

 1. Den soppan köper jag rakt av! Så himla gott! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, den var en fullträff!

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt gott ut! Ni som är vegetarianer och gillar mat - har ni något bra förslag på vad man ska laga på svarta linser? Har en burk i skåpet som jag fått i present och som nu rest Europa runt... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska föra frågan vidare.

   Radera
  2. Har frågat D, och vi har inte använt svarta linser. Däremot röda och gröna som proteintillskott i soppor och grytor.
   Här finns en del recept med olika sorters linser, http://www.kokaihop.se/recept-sok?q=svarta%20linser. Kanske nåt kan locka. Här lite mera om linser, http://www.recepthjalpen.se/linser.html. Smaklig spis!

   Radera
 4. Mums! Den kör jag rakt av! Enkelt och enkelt - de godaste fisksopporna jag ätit/gjort har inte innehållit "dyra" ingredienser utan har ofta bestått av "plockfisk". Sedan kan man ju vara riktigt ambitiös och koka självaste "buljongen" med fiskrens, men där går gränsen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nånstans går ju gränsen.

   Radera
 5. Ja, du har en riktig gourmetkock hemma, vilken lycka! Men du uppskattar det också och det är värt lika mycket!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, bättre kan jag inte ha det.

   Radera
 6. Hoppsan. Jag kommenterade ett inlägg som tydligen försvann. Du får kommentaren här istället! Undrar vad som hände??
  Aj då. Hästarna springer som dom vill har jag förstått! Min gubbe sitter också och hoppas. Ingen sjua här heller, men lite muttrande över hästarna som inte springer som dom ska. Det syns tydligt på dina bilder att november är här. Trist när man blir blåst på tidningen! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det ofta händer oförklarliga saker med datorn. Hästarna gör inte riktigt som vi tänkt oss, men det är ändå spännande att följa. I morse var här lika novembergrått som igår, men nu lyser solen från en klarblå himmel. Förr så fanns alltid utgivningsfria dagar angivna på NA:s hemsida, men den uppgiften har man av någon oförklarlig anledning plockat bort.

   Radera
 7. Med ingredienser som dessa hamnar man lätt i himmelriket när det gäller smakupplevelser ! Gudagott :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och har jag väl hamnat där så vill jag gärna dit igen.

   Radera