Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 december 2015

Förklaring till gårdagen

Bilden har inget med inlägget att göra utan är bara
en påminnelse om hur det kan se ut när det är vinter.
Skälet till att jag igår inte publicerade mitt inlägg var problem med textstorleken. Texten blev såväl liten, normal som stor. Jag skrev om, sparade om, men inget hjälpte.

Det märkliga var att bara just det inlägget/den texten krånglade. Om jag skrev en annan text så gick det bra.


I en kommentar igår så fick jag ett tips  av min bloggkompis BP  hur jag kan lösa problemet som även hon råkat ut för. Jag har nu varit vaken  2 timmar och klarnat hjärnan, men det hjälper inte. Tipset sjunker inte in.

Tipset lyder  så här: När du öppnar "formuläret" för inlägget så monterar du in din text och skriver över koden som börjar med div i hakparentesen. Då funkar det.. Du markerar alltså den förinställda koden och monterar in din text.

När jag läser tipset så får BP det att framstå som busenkelt, men jag kan bara tillstå att jag ändå inte vet vad jag ska göra.

Idag är det som synes inga problem med textstorleken så jag får väl i min outgrundliga okunskap fortsätta som hittills. D v s skrota det krånglande inlägget, vänta till nästa dag och skriv ett nytt inlägg. Om nu inte tipset plötsligt "sjunker in" nån dag.

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Så gulligt av dig att länka till mig trots att du inte begrep min kommentar. Det roliga (eller hur man ska säga) är att jag klistrade in koden jag menade i min kommentar. Men blogspot accepterade inte koden i kommentaren och vägrade publicera. Suck!
  Jag är som du. Jag måste ha det visuellt framför mig om du förstår vad jag menar - i form av skärmdumpar till exempel. "Teoretiska" instruktioner går inte hem hos mig heller.

  Skulle problemet återkomma, så mejla mig. Har du min mejladress? För i mejl kan man som tur är lägga in koder och bilder eller bifoga en fil med "instruktioner". Har du Adobe Reader och eller Word.

  PS. Älskar inte snöbilden, men tycker det är så befriande att lägga in foton som inte har ett dugg med inläggens innehåll att göra;-) Jag gör det ju också ibland. DS.

  SvaraRadera
 2. "Teoretiska" instruktioner är vi alltså flera som inte kommer överens med. En lättnad, då känner jag mig inte längre så ensam i min vilsenhet.

  Nej, jag har inte din mejladress, men du kan mejla den till mig på hammar.ericsson@spray.se. Jag har Adobe Reader och Word.

  Det där med bilder utan koppling till det skrivna inlägget har jag "lärt mig" av dig. Det blir ju så mycket enklare att inte nödgas ha bilder som korrelerar till det skrivna.

  SvaraRadera
 3. Det tipset lär ungefär som ett sådant där hemskt "lästal" i matematiken. När jag har läst hälften har jag glömt hur det började...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Somligt håller man bara ifrån sig. Jag menar, det är ju inte omöjligt att förstå. Är det möjligen så att jag bara inte vill förstå?
   Nu har BP skickat mig kompletterande instruktioner som jag ska testa nästa gång det j..las.

   Radera
 4. Det är så alltid med dataproblem-så enkelt det låter men i praktiken krånglar det ordentligt.
  Bäst är att se det på en bild, iaf fungerar bäst för min del.
  Och snö...har inte sett någon snö sen början av året...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bilder kan vara till hjälp, även om jag inte alltid lyckas med denna hjälp heller. Det är inte min grej att förstå mig på datorer. Dom ska bara fungera.
   Det ser ut att bli en grön jul.

   Radera