Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 12 december 2015

Postnord - glädjeförstörare

De härliga färgerna hade jag tänkt skulle vara en
påminnelse om Miró och när D och jag 1998 gjorde Barcelona.

Jag vann ett läckert tryck ( se bilden ) på Veiken´s blog för nån vecka sedan. Hon skickade det till mig med post för två veckor sedan, men det har ännu inte landat hos mig. Jag kontaktade Postnord via mejl med alla uppgifter om försändelsen. Det var inte tillfyllest så de uppmanade mig att reklamera via deras hemsida vilket jag gjorde igår. Då hände något intressant som skulle kunna ha med Postnords effektivitet att göra, men det kan väl ändå inte vara möjligt.

En minut efter det att jag skickat min reklamation så gick jag in på Min sida på mitt postenkonto för att kolla att min reklamation gått fram. Det hade den och beträffande reklamationens status så angavs följande; 
-Ärendet har tagits emot för utredning
- Handläggare utreder ärendet
- Handläggare inväntar kompletterande information från avsändare eller mottagare. ( vad då, undrar jag? )
- Ärendet är avslutat, ingen vidare utredning kommer att ske.
Så effektivt  jobbar man alltså på Postnords utredningsavdelning.
Postnord avskriver ärenden t o m snabbare än den svenska Polisen.

Jag har haft ett antal tidigare dispyter med Postnord och har en känsla av att detta inte är den sista. Med samhällsfunktioner som Postnord så är det ingen risk för att jag faller i pensionärskoma. Kanske var det en del av syftet med övergången från Posten till Postnord. Ja, att se till att den åldrande befolkningen hålls pigga och alerta och därmed inte är samhället till besvär.

12 kommentarer:

 1. Skojar du? Men vad händer nu då? Ja, nog hålls adrenalinnivåerna igång alltså. Ungefär som vid vårt bråkande med routrar och support igår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad händer? Jag har så klart ställt en fråga till Postnord om den korta utredningstiden, men förväntar mig inget vettigt tillbaka. Det är nog bara att känna sig blåst. Jag brukar inte ge upp i första taget, men det blir ju så förb...at tråkigt att hålla på och bråka hela tiden. Det finns så mycket viktigare saker att lägga sin tid på.
   Ni har ju nyss haft en dust så ni vet hur det är.

   Radera
 2. Nej, inte igen! Börjar undra lite hur Postnord kommer att hantera alla julpaket om de inte ens klarar av en försändelse. Å det är ju dubbelt tråkigt då det just var en vinst också. Med liiiiite tur så kommer tavlan kanske i mitten av januari;-)

  Det är ju så ledsamt att bråka hela tiden, men det behövs uppenbarligen. Ett tips är ju att skriva en insändare i olika lokalblaskor där du bor. Jag menar deras "effektivitet" med svaret till dig är ju rentav oförskämd! Tycker inte att de ska "get away" wimedth" en sådan nonchalant behandling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svar: Ja du lottningen då. Kan väl tycka att Tyskland är det enda landet som kan skratta hela vägen till avancemang. Å Sveriges grupp. Ja, det kunde ju ha varit värre om man säger så. Belgien är tyvärr ett lag som jag inte gillar och jag blev glad att dom rök mot Argentina i kvarten senast i VM. Italien nådde ju inte ens till åttondelsfinalen VM 2014 - inte Spanien heller för den delen. Å en viss Zlatan kan ju det det där med att klacka in mål mot just Italien. Irland får man ALDRIG underskatta. Laget spöade ju faktiskt Italien 1994. Irländare gillar ju att skrälla å de ger sig ju aldrig.

   Tar sig Sverige vidare från gruppen? Vet inte, ska tänka på saken. Med regerande förbundskapten är jag aningen tveksam...

   Radera
  2. Både Tyskland och Frankrike kan skratta sig vidare.
   Jag litar på Zlatan som ju skakat om Italien förr och kan göra det igen och de rödhåriga, ettriga irländarna bör Sverige klara i öppningsmatchen som går på dagen om 6 månader. Vi hinner spekulera mycket innan det är dags.

   Radera
 3. Som väl är skickar vi inga julpaket.
  Jag avvaktar en tid, men jag har inte glömt var jag grävde ner stridsyxan.

  SvaraRadera
 4. Vad konstigt!
  Men vad är Postnord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt är bara förnamnet.
   Ja, vad är Postnord? Det är ett företag som visst ska sköta postutdelningen i Sverige.

   Radera
 5. Va irriterande men hoppas att du snart får paketet du väntar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppet är ju det sista...........................................................................

   Radera
 6. Det är effektivt på vissa avdelningar alltså! Frågan är om de inte skulle använda den effektiviteten på något annat sätt, postutdelning till exempel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oxå tänkt föreslå detta.

   Radera