Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 3 augusti 2015

Vardagsproblem

Jag kommer inte överens med musplatta och tangentbord 
på bärbara datorer.
Som du kanske vet så har jag just nu datorproblem. Förutom att internetkontakten är bruten så har musen till min dator "låst sig" så jag kan inte ens hämta eller skriva ett dokument. Lyxproblem kan tyckas, men för mig är det ett vardagsproblem. Ett problem som stör mig i min vardag.

Jag har lånat D:s bärbara dator och installerat den "mobila pinne" som Telia bistått mig med och borde då vara nöjd och glad kan tyckas. Men icke, jag vill ha igång min egen stationära dator och ha åtkomst till allt vad jag där har. Jag har dessutom ett handhavandeproblem som dock helt beror på mig själv. Jag är inte tillräckligt lätt på handen för att jobba med en bärbar dator. Mycket beroende på att jag är "enarmad" och därför är lite väl yvig med min högerhand när den dansar fram över tangenterna. En dans som inte sällan aktiverar kommandon fjärran från vad jag avsåg med tangentberöringen.

Eftersom min dator och tillgång till internet är en del i det mesta jag företar mig i vardagen så blir detta ett större problem för mig än för många andra. Ett sätt att hantera situationen är att så som nu skriva ett inlägg om detta mitt "vardagsproblem".

Jag skrev häromdagen att det bara är att gilla läget. Något som är mycket enklare att skriva än att faktiskt göra.
11 kommentarer:

 1. Jag förstår precis vad du menar, för jag har fått ett liknande problem i värmen. Hettan gör att man är konstant klibbig och det gillar INTE musplattan. Allt möjligt konstigt händer, som du beskriver. Men man kan ju använda mus till en laptop också!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tillkommande problem är att de många inställningar, bl. a. för att slippa sladdar till mus och tangentbord, som gjorts på min dator är gjorda av min datasupport som så klart har semester nu. Det är nog bara att vänta och se.

   Radera
 2. Hopas att det löser sig inom snar framtid! Det är aldrig kul att handha tekniska prylar som man inte är vän med.

  SvaraRadera
 3. Jag blir aldrig riktigt vän med tekniska prylar. Så det är bara att hoppas.

  SvaraRadera
 4. Förstår dig helt och hållet. Du vet, trots att jag inte är funktionshindrad har jag aldrig lyckats med att använda musplattan och jag gillar inte laptopens tangentbord heller. Alltså gör jag så här, vilket är ett bra tips till dig också om du vill:

  Anslut ett vanligt tangentbord (ditt tangentbord från den stationära datorn kanske) med usb. Gör samma sak med musen. Tada. Klart.
  Tangentbord och mus är både trådlösa med var sin usb "plupp" i var sitt uttag. Om du inte har något av dessa så kostar de tillsammans max 350 kronor. Väl värd pengarna, då du sedan kan använda dom tillsammans med din stationära dator.

  Å att få tillgång till allt du har på din stationära dator kan du lösa med att antingen spara ned allt på ett usb-minne. Alternativt kan du skapa ett nätverk mellan D:s och din dator med hjälp av en router.

  Hoppas dessa tips löser dina problem. Jag menar du är ju beroende (precis som jag) av internet och allt du har för dig. Så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Du för dina tips. Inget är enkelt för mig att lösa på egen hand eftersom jag behöver hjälp med det mest basala. D ska bistå mig under veckan så hittar vi förhoppningsvis nån lösning som underlättar mitt datoranvändande.

   Radera
 5. Tror också lite på BP's tips. Hoppas ni finner en lösning snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag verkligen. Till dess får jag omfokusera så att jag inte bara gnäller här på bloggen.

   Radera
 6. Hoppas verkligen att några av Beates tips kan hjälpa och att du tillsammans med D kan finna en lösning inom en snar framtid. Själv känner jag mig helt handfallen och kan inte komma på några råd hur gärna jag än vill.

  Det är så lätt att ta allt för givet när allt bara flyter på som vanligt i vardagen. Att kunna röra sig fritt, att gå, springa, dansa, simma eller vad som helst är en självklarhet. Tills den dagen kommer när det av något skäl inte längre är så självklart.

  Ja, det är säkerligen betydligt lättare att med bästa vilja tro att man gillar läget än att göra det i verkligheten när det är som du har det nu. Tittar in snart igen och hoppas på framsteg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälp och glada tillrop från bloggvänner känns alltid bra att få.

   Det här med att inte alltid ta allt för givet har jag ju fått lära mig de hårda vägen eftersom jag vare sig kan springa, dansa eller simma numera. Men, jag kan ju gå nån kort sträcka, om än med möda. Tänk om jag inte kunnat det.
   Med det i tanken så ska jag naturligtvis inte gräva ner mig i datorproblemen utan nöja mig med att under en tid "brottas" med D:s bärbara . Tänk om jag inte haft den. Tids nog så.......... Välkommen åter!

   Radera
 7. Usch med nät och datorer som krånglar! Man behöver aldrig gilla läget, men kan inte göra så mycket åt när saker och ting jävlas, tyvärr! Hoppas att det snart löser sig!

  SvaraRadera