Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 4 augusti 2015

Lagerhållning

Bildresultat för skördetid
Så här kommer jag ihåg min barndoms skördetider.Nu händer det mycket här på Getingstorp, speciellt i trädgården. Som vanligt så förevigar jag allt med min kamera men det blir som sagt inga nya bilder i avvaktan på att min dator fungerar igen. Tråkigt tycker jag, men kanske ett välkommet avbrott för dig som återkommande besöker min blogg eftersom jag har en tendens att publicera bilder som är förbluffande lika tidigare bilder jag lagt ut.

De senaste dagarna har varit intensiva trädgårdsdagar vilket i sin tur medfört många köksbestyr för D. Till oförställd glädje för mig. D har gjort jordgubbssylt, hallonsylt (min absoluta favorit) och dessutom lagt in gurka. Därtill har hon skördat den vitlök som sattes i oktober. Sådant som hjälper till att skapa ljus och glädje under de mörka årstider som avlöser sommaren. Visst är det en gåva att genom smak och dofter kunna återskapa ljuvliga sommardagar. Idag är just en sådan dag och kanske är det så vist ordnat att vi får lite åter av det vi hittills i sommar upplevt oss förlora här uppe i norr.

Lagerhållning av såväl bloggmaterial som "trädgårdsgodis" är vad som gäller just nu så det  kanske blir trädgårds- och skördeinlägg långt in på hösten.
8 kommentarer:

 1. Skördetider är fantastiskt när man ser vad som blev av allt jobb som man har lagt ner, men vi kommer inte undan utan att det blir lite kortare dag varje dag! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagarna får gärna bli kortare om bara kvällarna fortsätter vara varma.

   Radera
 2. Uppskattar väldigt mycket att se gamla bilder från gångna tider så det här gillar jag ! Någon, ett par eller ibland mängder av bilder vill vi ju helst alltid ha med i våra bloggar tillsammans med vad vi skriver. Det förhöjer liksom intresset för bloggen. (tycker jag :-)

  D är visst väldigt aktiv i köksregionen till glädje för er båda. Hemmagjord sylt är ljuvligt gott och vitlöken låter spännande. Här hemma har maken gjort sylt av tranbär som ersättning till lingonsylt som inte går att finna här. Ja, bären alltså och inte på burk heller för den delen. Han har även lagt i minipäron, gurka, rotgrönsaker och jag vet inte allt. Han gillar att pyssla i köket och jag uppskattar verkligen att han gör det för själv är jag inget vidare när det gäller sånt. Är kanske bra på annat istället ;-)

  Ser fram emot att se lite av ert trädgårdsgodis och hoppas det inte ska dröja så långt som till hösten men vid närmare eftertanke är vi ju snart där.
  Ha en det så bra du bara kan i ert lilla paradis på Getingstorp. Här fortsätter värmen och det gör att jag får väldigt svårt att koncentrera mig. 34 grader här uppe på kontoret just nu trots att fläkten snurrar och a/c står på högsta nivå. Men det är bara att gilla läget eller hur det nu var med dessa rader så lätta att skriva ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan att det var min avsikt från början så har mina Getingstorpsbilder blivit ett väldigt viktigt inslag i min blogg.
   Vi har det bra du och jag med såna förmågor i käksregionen. Det kommer mera trädgårdsgodis.
   Idag har vi behagliga 24 grader så här är läget lätt att gilla.

   Radera
 3. Hahaha! Kan inte låta bli att le åt meningen "... jag har en tendens att publicera bilder som är förbluffande lika tidigare bilder jag lagt ut". Det må så vara, men jag måste verkligen beundra dig att du får upp ett inlägg/dag året om. Jag menar du är ju "bara" på Getingstorp, men ändå hittar du alltid nya infallsvinklar, nya maträtter att fota med mera.
  Du är en väldigt duktig "skribent" och dina texter är minst lika intressanta som dina bilder om jag får säga så.

  Din D påminner mycket om min mamma som också var en baddare på att sylta, baka, laga mat och tyckte det var härligt att ha en trädgård som "mättade" oss hela året. Tyvärr har hennes talang inte gått i arv till mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Med kommentarer som denna från Dig så vore det väl tusan om jag inte skulle få upp ett inlägg/dag. Om bara tekniken är med mig så.
   När D och jag träffades så var hon helt ointresserad av att laga mat. Ett ointresse som hon nu utvecklat till matlagning på "himmelska höjder".
   Min Mamma var också en fantastisk matmor så jag lärde mig tidigt att tycka om god hemlagad mat. Tidigt lärde jag mig oxå att uppskatta en välfylld jordkällare.

   Radera
 4. En jäktig men trevlig tid när man tar till vara och fyller på förråden. Det ligger en trygghet i att ha ett lager och vad är bättre att fylla på med än det egna odlade.
  Jobbigt med krånglande teknik. Hoppas det löser sig. Har inte tänkt på att du lägger ut ett inlägg per dag... ja, det är verkligen en bragd särskilt som dina inlägg är trevliga på alla sätt. En del har inte mycket vettigt att säga även om de rör sig vitt och brett och andra kan sitta ganska still och ändå vara intressanta.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Tack för vänliga ord.
  Visst är det härligt att fylla förråden från egen trädgård.
  Ha de gott!

  SvaraRadera