Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 9 januari 2016

En titt i backspegeln, framåt

Detta njuter jag av idag.
Dagens blogginlägg hade kunnat bli lika kort som gårdagens, men så plötsligt händer nåt. Detta nåt leder mig in på ett nytt spår, ett spår som jag inte har en aning om vart det kommer att sluta.

Den 9 juli 2015, eller för den delen 2016.
Det här skrev jag om för ett halvår sedan. Vad skriver jag om den 9 juli i år tro. Ja, du får väl titta in så får vi se vad det blev, blir. Mycket talar för att inlägget har fotbollsanknytning eftersom  EM-finalen spelas "i morgon" den 10 juli på Stade de France,  Saint-Denis, Paris. En stadion som började byggas 2 maj 1995, öppnade 29 januari 1998 och har en publikkapacitet på 81338. 
Finale Coupe de France 2010-2011 (Lille LOSC vs Paris SG PSG).jpg
Stade de France.


Där spelades VM-finalen  Frankrike - Brasilien den 12 juli 1998. En final som Frankrike vann med 3-0, efter 2 mål av Zinedine Zidane. Zidane som idag är tränare för Real Madrid. En tränarsyssla han övertog efter att Rafael Benítez fått sparken. Benítez som idag....... Nej, jag ska inte spinna vidare på den tråden då den riskerar att aldrig ta slut.

Vilka kommer då att spela finalen? Ja, den analysen är jag inte riktigt klar med ännu så det vill jag för dagen inte spekulera i. Hur har det gått för Sverige tro, har vi överlevt gruppspelet och var tog det slut? För slut har det väl tagit innan den 10 juli?  Det här tycker jag blev ett naturligt slut på dagens inlägg. Ha de gott där ute i vinterlandet.
14 kommentarer:

 1. Kul med jämförbilder! Har samma tanke hos mej idag.
  Om fotboll har jag inte mycket att säja!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här mitt i vintern känns det bra med nåt hoppingivande.
   Lite fotbollshysteri borde väl ändå råda i Wales då ni äntligen kvalificerat er för ett stort mästerskap. Senast det hände var visst 1958 då VM spelades i Sverige. Trevlig helg!

   Radera
 2. Tack för vändningen i det här inlägget:-)
  Det roliga är att jag faktiskt satt där 1998 och såg finalen. Ganska långt ner, tyvärr, för jag såg inte sista målet. Men stämningen var fantastisk och efterfesten på en lokal pub lär jag nog inte heller glömma i första hand.

  Har inte börjat med miin "analys" än. För den behöver jag nämligen bland annat Aftonbladets fotbollsbibel...
  Tveksamt om Sverige går vidare. Läste igår på FIFA.com att Belgien ligger etta på världsrankingen, nå't jag inte riktigt förstår om jag ska vara ärlig.

  Ja, den här sommaren är verkligen nå't att se fram emot, även om du och jag lär tappa några läsare;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde väl tänka mig det, att inlägget skulle passa dig som handsken. Målvaktshandsken.
   Häftigt att ha bevistat en VM-final Sista målet av Petit kom ju i sista minuten så då var ni väl många som hade fokus på efterfesten och missade vad som hände där ute på mattan.

   Nej, det här med att Belgien ligger i topp på världsrankingen har heller inte jag begripit. Att Sverige ligger 35:a förstår jag däremot.
   En rolig fotbollssommar blir det.

   Radera
  2. Hahaha! Har varit på fler VM och EM-finaler faktiskt. Den absoluta höjdarupplevelsen var såklart 1994 i Los Angeles, där jag såg en semifinal, Sverige att ta brons åsså finalen såklart. 42 grader varmt och sprinklers som kylde ner publiken i den fullsatta Rose Bowl.

   Åsså hyrde vi bil och åkte till svenskarnas spelarhotell, där jag lyckades med att få alla autografer. Å dum och korkad som jag är gav jag bort samlingen till en 15-åring som ville så gärna ha dom... Det skulle jag INTE göra idag;-) Men efterfesten i Pasadena var väl i klass med den Paris fyra år senare;-) Åsså hann jag hem till mottagningen i Rålambshovsparken också:-)

   Radera
  3. Inte bara fotbollsentusiast alltså. Även partypingla. Starkt jobbat!
   Osmart det där med autograferna. Hoppas att 36-åringen haft nåt roligt för den "skatten" eller kanske t o m har den kvar .

   Radera
  4. ...hoppsan, där försvann nog min kommentar igen och inte kommer jag ihåg vad jag skrev heller och inte var det följande.
   Kul att du visar kontrasten mellan sommar och vinter och bilden från ditt älskade Grekland som du vill se det, är helt underbar.
   Sen skrev jag något om att jag tittar in här igen om ett halvår oavsett om det blir fotboll för hela slanten ;-)

   Radera
  5. Du är alltid välkommen att titta in här. Ha de gott!

   Radera
 3. Vi vinner rubbet! Det måste man tro. Fast jag tror det inte......
  Åsså, visst är det fint med snön! Man ska ju tycka att den somriga bilden är den finare, men jag tror inte det heller, inte för min del....
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska man tro på vinst. Tron behöver inte alltid vara realistisk. Det finns ju nåt som kallas mirakel.
   Platser som man älskar är alltid fina(st).

   Radera
 4. Är inte nå insatt i fotboll alls men hoppas du har dig en bra helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra helg kräver inte fotboll, men stundom kan en match förhöja stämningen. Ha de gott!

   Radera
 5. Jag föredrar helt klart din sommarbild, men vinterbilden är också fin att titta på!
  Sverige kom med ett nödrop vidare så jag tror inte att dom kommer att rosa marknaden, sa pessimisten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst föredrart jasg oxå sommaren, men vintern kan i a f vara vacker att titta på. Jag räknar inte med n ågra svenska framgångar i EM, men kanske kan vi få glädjas åt några Zlatannummer ur den högre skolan.

   Radera