Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 9 januari 2016

Snösvängen

Det här med att bo på landet innebär förstås en stor skillnad jämfört med storstan och tätortsbebyggelse. På vintern vet vi alla att det  snöar. Åtminstone har det gjort så hittills på mina breddgrader. Hur det blir i framtiden verkar dock allt mera oklart.

I vilket fall så innebär snöandet att snön måste forslas bort på något sätt. I storstan tas oftast sådant om hand av kommunen medan vi på landsbygden får lösa privata anslutningsvägar på egen hand. Inget konstigt med det, men viktigt att tänka på inför flytten ut på landet.

Så är det oxå för oss här på Getingstorp. Vägen hem nerifrån postlådan upp till den övre parkeringen och gårdsplanen utanför grinden snöröjs och sandas av vår granne A på ett föredömligt sätt. Aldrig behöver vi oroas över snömängden. Snön är alltid lagd åt sidan när D behöver komma fram. En trygghet så klart.
En välutrustad snöröjare.
Här friläggs väg för D och Jeepen
Snöröjningen på tomten sköter D med snöslunga och skyffel. På ett föredömligt sätt det oxå. Idag var det dags för en ny sådan insats.

D med snöslungan
med vilken hon gör tomten framkomlig så väl 
framför...

som bakom huset.
Ja, även till och runt Birdie nam nam 
snöröjs det.

6 kommentarer:

 1. Snacka om "gräddfil" för D här! Å vilken granne ni har med traktor och plogutrustning. Fantastiskt! Nu trodde jag iofs att kommunerna även röjde ute på landet enligt en viss "rangordning" av vägarna, men det är kanske privat mark hos er. Toppen service hursomhelst!

  Å jag vet inte hur många löpsedlar jag läst idag där det varnas för snökaos. Å här har inte en enda snöflinga seglat ner... än. Ni verkar ha det betydligt värre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräddfil? Ja, med en sån granne klarar vi oss alltid. Kommunen snöröjer de allmänna vägarna och det funkar oxå bra här ute.
   Tänk att det uppstår "!snökaos" varje år, som om det alltid är första gången nånsin som det snöar.

   Värre? Vackrare heter det.

   Radera
 2. Ja, det är kanske lätt att glömma bort att det faktiskt är lite annorlunda när man själv får ta hand om snön ute på landet. All heder åt grannen A! Önskar det fanns många fler som var lika omtänksamma ! D gör ju ett helt fantastiskt jobb där med snöslungan. Hon behöver minsann inte gå ut på några motionspromenader för att göra av med lite energi ;-) Tycker Getingstorp är riktigt vackert inbäddat i vitt som syns på näst sista bilden. Alla årstider har på något sätt sin tjusning så länge man ser det från den ljusa sidan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goda relationer till grannar är alltid bra att ha.
   När vi flyttade hit ut så köpte vi en mindre snöslunga som visade sig vara rena barnleksaken. En som var lämpad för stadsare med en liten asfaltsbelagd infart. Nu har vi mera rejäla grejer som klarar av riktigt robusta förhållanden och D trivs jättebra med den.
   Det är viktigt att alltid försöka vända "den ljusa sidan" upp.

   Radera
 3. Så bra att snöröjningen är löst. Här i marinan står själva marinan för snöröjningen. Tidigt på morgnarna går de med en liten maskin längs bryggorna som röjer snö och sandar. Funkar bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att ni oxå har det väl sörjt för er snöröjning.

   Radera