Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 12 januari 2016

Hundfostran

Osborne som nu är 11 veckor blir allt mera en riktig Getingstorpare och har anpassat sig bra till livet här. Nelson sköter sig utmärkt i sin uppfostrarroll och Sigge har  fullt ut accepterat att vi nu är 5 i familjen. 

Matte sköter förstås finliret i uppfostran och Osborne lär sig nåt nytt hela tiden. Nu vet han t ex att han ska sitta när maten serveras och nästa steg är att träna på att börja äta först när matte sagt Varsågod! När dom går ut här hemma på tomten får han vara lös och han är 100%-ig och kommer direkt när matte kallar. Osborne blir nog en riktig mönsterkille. Att ha hund blir ju så mycket roligare om den från tidig ålder får lära sig vad som gäller. Som du ser på bilderna här nedan så är Nelson och Osborne jättebra kompisar.

Bus och lek!

Puts och smek.

Nelson tröttnar först.

Även Osborne blir trött.


Men, är snabbt på G igen.

10 kommentarer:

 1. Underbart att få se. Det är verkligen trevligt att ha djur. De tillför så mycket.
  Kul att du gogglade kaffegrotta. Det är verkligen skånskt. Man behöver skydd för alla blåst liksom.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, djur ger oerhört mycket.
   Kaffegrotta ja, jag lär mig hela tiden nåt nytt i bloggvärlden.
   Ha de gott!

   Radera
 2. Det är ju med hundar precis som med barn - de ska och måste uppfostras. Med barn tar det iofs betydligt längre tid, men ändå;-)
  Gillar Nelsons attityd. Klart han tröttnar först. Jag menar vem har ork att leka med ett energiknippe som Ozzy under lång tid. Även här tänker jag på barn som ju har betydligt mera "spring i benen" än till exempel föräldrarna som också tröttnar först;-)

  SvaraRadera
 3. Nog har Osborne "spring i benen" allt. Jag kan väl säga att han har för oss båda. Bra det, eftersom jag inget har kvar.
  Just nu har han däckat i sin hage bredvid mig. Sigge har däckat bredvid i mattes TV-fåtölj och Nelson har dragit sig undan en trappa ner.

  SvaraRadera
 4. Åh vad det är härligt med djur! Och att se hur de uppfostrar varandra är så himla kul. Jag förstår att ni myser med alla dessa killar hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fascinerande att se hur de lär sig nåt nytt för varje dag som går.

   Radera
  2. Näe.. nu skrev jag en lååång kommentar igen och den bara försvann :-(
   Nåja, En helt underbar bildserie....

   Radera
  3. Det händer även mig ibland att jag formulerat en lång, väl genomtänkt kommentar och så "försvinner" den bara. Besvärande, men större misstag kan göras.
   Roligt att du gillar bildserien som säger mycket om deras relation.

   Radera
 5. Åh vilka härliga familjemedlemmar ni har. Den lilla har verkligen vuxit och vad roligt att se samspelet med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt att följa allt som händer dem emellan. Osborne växer så det knakar vilket jag kanske inte tänker på så mycket då han ju t o m är mindre än Sigge. Däremot ser jag hur mycket han lär sig varje dag. En klok vovve.

   Radera