Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 11 januari 2016

Helg på Getingstorp

I fredags bjöd D på en  Minestrone
och  hembakt ciabatta.

Söndagens middag: Potatisgratäng med sojabiffar,
sallad och D:s inlagda gurka och inlagda chili.

Söndagkvällar tillbringar vi gärna i Sinnesrorummet med en sprakande brasa, samtal och njutbar musik. Ibland oxå med en bok. Inte igår dock, då jag måste ladda om efter min senaste läsupplevelse. Allra helst som min nästa bok, Sapiens: en kort historik över mänskligheten, är på 431 sidor och säkert kräver min fulla koncentration
Härligt att kura skymning  i Sinnesrorummet.

Rogivande med en sprakande brasa.

Att slå mig ner i min Gripsholmsfåtölj med en konjak,
en chokladpralin, en kaka och D mittemot i sin
Howarddivan är en perfekt avrundning på söndagkvällen.
10 kommentarer:

 1. Måste säga att dina "inomhusbilder" är betydligt mera tilltalande än snödrivorna utomhus;-) Minestrone är en av våra favosoppor och den gör vi ofta speciellt under den kalla årstiden. Å det är ju faktiskt riktigt romantiskt också med en sprakande brasa. På den bilden gillar jag också de läckra skulpturerna som står i nischen.

  Förstår att du måste ladda om efter boken om Nordkorea. Å 431 sidor om sapiens - lycka till säger jag bara;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Romantik är en viktig ingrediens i livet. Jag gillar glaskonst och det dansande paret köpte jag som en påminnelse om de dagar då jag fortfarande kunde dansa med D.
   Vi får se när jag känner mig mogen för nästa bok.

   Radera
  2. Om du är intresserad av häckarna kolla här: http://www.betonggalleriet.se/kontakt/. Betonggalleriet sålde dom parvis förut. Men jag vet inte om dom fortfarande gör det eller om dom gör leveranser. Men väl värt ett försök.

   Riktigt synd att Cementa slutade tillverka och skänka bort häckarna på mässan. Häckarna som inte hämtades ut åkte raka vägen till Betonggalleriet och såldes dör för 350 kronor om jag minns rätt.

   Radera
 2. Sinnesrorummet !! Bara det lilla ordet säger så mycket och bilderna utstrålar en väldigt ombonad och skön stämning i harmoni. Härligt att ha en oläst bok på 431 sidor. Har ett par olästa tjocka här hos mig också som bara ligger och väntar på att jag ska läsa färdigt den jag håller på med nu men alltid somnar med i handen. Ska kanske skippa den ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland räcker det med att kliva in i ett rum för att det ska få sitt namn.

   Ibland måste man bara lämna en bok därhän för att komma vidare.

   Radera
 3. Svar
  1. Tveklöst, en sån där minnesvärd kväll.

   Radera
 4. Så mysigt och hemtrevligt.

  SvaraRadera