Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 18 januari 2016

Tulpanpremiär med indisk touch

Äntligen tulpansäsong igen.
Jag köper en ny bukett varje vecka
Igår var det Indieninspirerad middag på Getingstorp. Det tog D 4 timmar att färdigställa middagen som bestod av följande; Butterchicken med kycklingfile. Kycklingen då utbytt mot quorn. Till detta Matar pulao - indiskt ris med ärtor och nybakat naanbröd. Recepten, som så ofta, från Zeinas Kitchen. Hon har alltid spännande recept att erbjuda.
Söndagmiddag på gång.

En spännande och smakrik rätt.

Kvällen avslutades med brasa i
Sinnesrorummet.
Tyvärr kan jag inte dansa längre,
men drömma kan jag fortfarande.

10 kommentarer:

 1. Det verkade vara jättegod mat, jag har sparat länken till Zeina! God mat är väldigt viktigt och det är roligt med nya recept!
  Hej svejs i den klara vinterdagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej avejs! Hoppas att du oxå blir nöjd med vad Zeina erbjuder.

   Radera
 2. Låter supergott! Vi har hittills fått väldigt bra mat i Finland, mycket fisk. Kommer skriva om det när jag hinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni får bra mat. Maten är ju en viktig del av en bortavistelse. Ha de gott!

   Radera
 3. Åhh.. jag älskar Indisk mat och det så goda naan brödet !! Desvärre gör inte maken detsamma så jag får nöja mig med goda matminnen istället ;-)
  Tulpaner ger vårkänslor och är så vackra. Läckra figurer där i slutet, själv har jag aldrig varit särskilt bra på att dansa ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte heller inte om indisk mat förr, men nu när jag provat så tycker jag att det finns mycket spännande i det indiska köket. Min tidigare aversion berodde på missförstånd och någon dålig matupplevelse från min ungdom. Jag har med åren blivit mera öppen för ny/främmande mat och det är jsag glad för..

  SvaraRadera
 5. Nu älskar jag/vi ju indisk mat, men fyra timmars arbete - nja. Har en "smärtgräns" på 20 minuter;-)

  Kul att du la upp en närbild på skulpturerna. De är otroligt läckra, vilket jag redan sagt, men det tål ju att upprepas:-) Har iofs aldrig varit bra på att dansa - förutom disco då. Vid pardans hade jag en konstig förmåga att alltid trampa mina partners på fötterna...

  SvaraRadera
 6. Vissa rätter tar ju bara så lång tid och när vi hittar en spännande rätt så är D inte den som backar för att det tar lång tid. Glad är jag för det.

  Just på söndagar brukar det bli rätter som tar lite längre tid. Då sitter jag oftast med i köket och kommer med glada tillrop samtidigt som jag löser söndagskorsordet i lokaltidningen.

  Jag var väl heller ingen lysande dansör, men jag tyckte att det var roligt med dans och någon öm tå har väl även jag förorsakat.

  SvaraRadera
 7. Indisk mat är suveränt god, men man hinner ju att avlida av hunger om man ska stå i 4 timmar och laga det goda! tur att du har en D med tålamod! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är lyckligt lottad.

   Radera