Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 januari 2016

Tjugondag Knut

Tjugondag Knut, då dansas julen ut . En tradition som följt mig sedan barnsben och som får fortleva här på Getingstorp. Allt julpynt och alla julsaker här inne plockade bort igår. Julgranen är avklädd och utkastad. Det enda som finns kvar är adventsstakar i växthuset,  garaget och gäststugan. Dessa får vara kvar ytterligare en tid och skänka löftesrikt ljus mornar och kvällar. Speciellt kalla mornar, minus  22°C idag.


Vinterbelysning i växthuset.När skymningen faller är det en skön känsla att se 
adventsstaken i garaget.


8 kommentarer:

 1. Oh, har ni såpass kallt! Då biter det ordentligt. Att se ljus i fönster, även om det är julljusstakar, det tycker jag är så jättefint på vintern! Mysigt! Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är jag glad att inte behöva sticka nosen utanför dörren. Ljus, av vilken sort de vara månde, kan man kosta på sig i vintermörkret.

   Radera
 2. 22 minusgrader - burrrrrrrrrr. Ska genast sluta klaga över rådande 11,1 minus.

  Å det är roligt att du tar upp det med adventsstakar i ert växthus och i garaget. Vi är ju totalt LEDade i vårt hushåll. Å jag har då aldrig förstått varför dessa ljusslingor inte ska få vara kvar hela året. För även under sommaren blir det ju mörkt vid cirka 22:30. Det är otroligt läckert att se LEDlamporna på kvällen - tycker vi då. Jag menar de drar nästan ingen ström, är neutrala (inget juligt alltså) och är vackra.

  Kanske en idé för växhuset...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrigerar, det var 24°C, ja kanske t o m 24,1.
   Ljusslingor med LED-lampor kan man väl ha när helst det är mörkt tycker oxå jag. Däremot gillar jag inte när julgranen får stå kvar till Påsk.
   Vi får väl se vad som lyser upp när även adventsstakarna i växthuset har nattats. Nåt blir det.
   Mörka sommar- och höstkvällar brukar vi köra med levande ljus.

   Radera
 3. Jisses !! -22 grader, det är riktigt kallt det ! Vilken kontrast mot där jag är. Har precis kommit hem efter en svettig men ljuvlig motionspromenad utmed havet, helt vindstilla och runt 15 grader. Kanske är det lugnet före stormen för det har utlovats riktigt ruggigt oväder till helge här på ön. Men några minusgrader lär det inte bli, fast vem vet.. ;-)

  Ser riktigt ombonat ut med ljusstakar i fönstren och att det är Tjugondag Knut har jag helt missat :-)

  SvaraRadera
 4. Det blev t o m - 24° idag. Jag förstår om du missar en del av våra svenska traditioner. Du lever ju ett annat liv och har väl dessutom fullt upp med att hitta motiv till dina fantastiska temabilder.

  Ljus i fönstren gör mycket för stämningen.

  SvaraRadera
 5. Det lät onödigt kallt!!!

  SvaraRadera