Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 januari 2016

Det här med val och konsekvenser

Under vinterhalvåret och särskilt dagar som igår, minus 24°C, då återfinns Sigge och jag inomhus. I vårt ide. Vi är nämligen i den gynnsamma situationen att vi kan göra det valet. 

Den här utsikten från idet tröttnar jag aldrig på.
Så mycket val har Sigge ändå inte  eftersom husse och matte bestämt att han ska få en innevinter som en del i sin rehab efter olyckan i augusti. Sigge har accepterat beslutet, men skulle nog gärna vilja  gå ut och kolla av sitt revir. Det får dock anstå till våren och då kan han kanske ha Osborne med sig som sällskap. 

Jag har heller inte nåt egentligt val eftersom jag inte skulle klara många steg på egen hand där ute i snö och kyla. Så bra då att jag ändå har vårt trevliga och ombonade ide att vistas i.
Minus 18°C idag, men ändå tänker jag på 
löjtnantshjärta, kaprifol och lavendel.
Och gräsklippning förstås.
D har heller inget val då hon måste tillse att Nelson och Osborne får sina dagliga rundor. För Osborne blir det ännu så länge en kort runda på tomten där han hinner med två varv under tiden D går ett. Han får vara okopplad på tomten eftersom han lärt sig inkallning och kommer direkt när matte kallar. Nelson däremot får längre turer, en kort variant i lilla skogen eller en lång i stora skogen.

D och Nelson tillbaka efter morgonrundan. 
Jeepen står och värmer upp inför D:s veckoinköpsrunda.
Det låter kanske lite tråkigt att vi inte har något val, men tråkigt är det inte. Vi har nämligen gjort valet att bo så här och valt att ha två hundar och en katt. Och val innebär som bekant konsekvenser. Konsekvenser som det är bra att ha tänkt igenom innan man gör valen. Allt går så mycket lättare då.
Den här baksidan kan jag lätt stå ut med.
Ibland uppstår långtgående, ja t o m livsavgörande, konsekvenser utan att man gjort något eget val. Men, det är en helt annan historia.
Idag hälsar oxå vintersolen på.
10 kommentarer:

 1. Härligt att ni har varandra i idet, du och Sigge. Och visst innebär alla val konsekvenser och förhoppningsvis är man medveten om vika de är innan man väljer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skönt att aldrig vara ensam tycker jag. Och Sigge,tror jag.

   Radera
 2. Håller helt med dig! Man har alltid ett val här i livet! Å förhoppningsvis har man räknat ut konsekvenserna innan man "slog till".

  Å under just den här vintern som i och för sig kom sent, men den kom ju såklart precis som varje år, har jag också gjort ett val - jag stannar i idet, precis som du. Å trots att jag inte bor på landet är min utsikt inte helt fel heller. Jag menar soliga vinterdagar är onekligen mycket vackra... att beskåda inifrån en lägenhe/ett hus där det är sisådär 22 plusgrader. Helt klart. Ingen vekan alls...

  PS. Det gäller bara att ha en partner som åtar sig allt det nödvändiga som man själv inte kan/vill utföra. Jag håller på att jobba på det kan jag säga;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan väl då konstatera, både du och jag, att vi har det riktigt bra. Fin utsikt och en partner som ger oss möjlighet att ha det så här bra. Oxå det en konsekvens av ett val.
   Det börjar bli djupsinnigt det här, så jag stannar där.
   PS Jag jobbar bara på det jag inte (ännu) kan, men vill. Nu stannar jag.DS

   Radera
 3. Svar:
  1. Nej, tyvärr är sparkdräkten varken limegrön, orange eller lila utan sååååååå tråkigt svarta. Dessvärre (eller dessbättre, beroede hur man ser det) har dräkten även reflexremsor. Den är nämligen en överdragsbyxa i storlek 168, barnstorlek alltså. De som fanns i minsta vuxenstorlek var för stora för mig. Förstår du nu att jag känner mig som Nelson som du visade häromdagen;-)

  2. Två bonnigt klädda töntar i en kommun med 70 000 invånare, japp! Tur att jag inte blev mobbad. Men det var många riktigt gamla kvinnor som hade plockat fram sina pälsar. Riktiga sådana alltså, inte fusk. Tur att det inte fanns några djuraktivister i centrumet;-)

  3. Trevlig helg till dig, D, Nelson, Sigge och Ozzy med:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Då förstår jag bättre din solidaritet med Nelson och hans trånga dress.
   2. Då kan ni både sticka ut och försvinna i mängden.
   3. Tack, detsamma till er!

   Radera
 4. Tack för vackra vinterbilder! Mycket roligt för meji Wales att se, men -24 gradet är kallt!!!
  Ha en lugn och fin weekend!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att du fick uppleva lite riktig vinter. Ha

   Radera
 5. Vilka kloka, tänkvärda rader tillsammans med väldigt vackra bilder från vinterlandet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ofta är det bilderna som ger mig orden.

   Radera