Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 25 februari 2016

Fint besökI några dagar har vi besök av barnbarnen Erik och Alice som har sportlov. Kanske blir mitt uppdrag i kväll att hitta någon bra barnfilm som de vill se. Vi får nämligen sysselsätta oss på egen hand då Farmor ska hålla föredrag på en studiecirkel som hon går.

Mysigt sällskap. Foton av Alice och Erik 
har jag vid min datorplats. 6 kommentarer:

 1. Så fina de är och vad roligt det måste vara när de kommer på besök ! Hoppas du hittar någon bra film som kan roa både barn och vuxen :-) Vad roligt och spännande för D att hålla föredrag om "hur det var förr". Det är många järn i elden i den kvinnan ;-)

  Imorgon flyger jag och maken till Grekland/Larnaca för en minisemester från vardagen Fr-On. Ser fram emot den grekiska kulturen, maten och allt som skiljer sig så markant från Malta. Önskar dig därför en riktigt trevlig helg redan nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst ger det en extra krydda till tillvaron med barnbarn på besök. Jag hittade sent omsider en bra film.
   Ja, du har noterat att D har mycket på G.
   Grekland ger mig alltid sköna vibbar. Larnaca, då ska ni till Cypern förstår jag. Men, en vistelse där är som en vistelse i Grekland, så känslan blir likartad. Ha de så gott och njut av minisemestern!

   Radera
 2. Tur att jag läste din kommentar till Anita först. Alltså jag menar Cypern oh Grekland är ju absolut inte samma sak. Inte om du frågar nationerna i fråga alltså;-) Men Cypern gillade vi faktiskt betydligt mera än Rhodos, som är den enda grekiska ön vi varit på. Det är ju på Cypern vi lärde oss att det finns Halloumi:-)

  Nu tappade jag nästan bort mig lite där. Tror nog att du kommer att ha en toppen kväll med barnbarnen. Å D är verkligen driven, även om jag måste säga att sådana "hur det var förr"- föredrag ofta får mig att somna. Jag föredrar att leva i nuet och gräver sällan i det förflutna... på gott och ont förståss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man kommer in på halloumi är det lätt att tappa bort sig. Jag besökte Cypern första gången för 35 år sedan och gillade det oxå mera än Rhodos som jag hade besökt några år tidigare.

   Vare sig D eller jag "gräver" i vårt eget förflutna utan vi lever definitivt i nuet. Men, en titt på Getingstorps förflutna kan vara kul.

   Det blev en mysig filmkväll som du ser i dagens inlägg. Efter filmen blev det så att vi pratade om mordet på Olof Palme då vi tittade lite på TV där det mesta i dessa dagar cirkulerar kring denna tragiska händelse. Det kan vara oerhört fascinerande att prata med en 7- och en 9-åring om så allvarliga händelser. Händelser som dessutom ägde rum när deras föräldrar var barn och farmor och farfar fortfarande unga.

   Radera
 3. Så mysigt att de kommer på besök så ni får rå om dem på heltid ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guldkant på tillvaron kan man med all rätta kalla det.

   Radera