Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 1 februari 2016

Trädgårdssäsongen startar

Jag brukar säga att trädgårdssäsongen startar när D köper årets första fröer vilket hon gjorde i förra veckan. Det blev Tomater (2 sorter), Sallad (4), Spenat (2), Lök (3), Dill, Basilika, Palsternacka, Sockerärt, Persilja, Squash, Morot, Rödbeta och Mangold. Några blommor oxå: Luktärt, Malva, Harsvans och Blåparasoll.
 En bra start på trädgårdssäsongen.


Sedan tillkommer förstås gurkplantor och blomplantor längre fram, liksom sättlök och lite annat smått och gott. Broccoli saknade jag så det tillkommer oxå.
Det känns i a f härligt att vara på G igen.

14 kommentarer:

 1. Känns som det börjar anas lite vår i luften på Getingstorp !! Det var väldigt många fröpåsar. Något att se fram emot när de kommit ner i jorden och sen sakta börjar sticka upp för att slutligen skördas. Ja, inte blommorna föstås :-) Ja, det måste kännas skönt att vara på G igen. Nu är det bara en och en halv månad kvar till Vårdagjämningen och en vecka efter det byter vi till sommartid !!

  SvaraRadera
 2. Vårdagjämning och sommartid. Ljuv musik i mina öron.

  SvaraRadera
 3. WOW! Redan på G. De är fantastiskt när det börjar dra sig mot vår! Det är inget dåligt utbud ni har på allt det goda som växer hos er! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en härlig tid vi nu går till mötes. Några egenodlade grönsaker har vi året runt.

   Radera
 4. Här studsar till. Mangold. Gud, det har jag inte ätit sedan jag var liten. Mamma sådde Mangold i trädgården. Där ser man. Tror inte jag någonsin sett det i affärerna här, men min lokala ICA är ju lite "äventyrlig", så med lite tur...

  Å dessa fröpåsar ger verkligen vårkänslor trots att det är grått och minusgrader ute. Tack för det:-)

  SvaraRadera
 5. Mums, kommer gärna och provsmakar sedan :) Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart. Du är alltid välkommen. KRAM

   Radera
 6. Bästa nyheten idag: Hamrén slutar:-)))))))))))))))))

  Å den här till inlägget totalt irrelevanta kommentaren får jag kanske käka upp om Sverige vinner EURO 2016. Men den risken är nog så obefintlig;-)

  Har en känsla av att fler spelare kommer att sluta efter EURO, bland annat Zlatan. Fast det är klart om Henke tar över så... Men det tror jag inte riktigt på, då han är alldeles för "grön" än. Svennis = nej tack, för gammal. Pia = katastrof, även om det vore en kul PR-grej, men det är ju faktiskt herrfotboll vi pratar om, å killarna gillar nog inte hennes tramsiga sång;-) Håkan Eriksson - jo, tack, ett klart alternativ. Jan Andersson = för oerfaren internationellt. F*n, ta hem Lagerbäck då;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var alltså vad som behövdes för att göra din dag.
   Hamrén siktar ju på medalj i EM och det är väl rätt ofarligt att göra nu när han redan klivit av.
   Jag gör som förbundet, avhandlar efterträdarfrågan internt först innan jag spekulerar i namn. Nu har du och jag i i a f ytterligare nåt fotbollsrelaterat att tugga om en tid framöver.

   Radera
 7. Har sett ditt bloggnamn i så många bloggar, så nu vart jag nyfiken på din blogg. Och vem är du?
  Såg ett gäng fröpåsar, det lät trevligt.
  Klockan är mycket, så jag får säga, god kväll och snart god morgon! Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Alltid trevligt med nya besökare. Ja, vem är jag? Läs "Om mig" så vet du mera.
   Fröpåsar är alltid trevligt, allra helst resultatet efter att innehållet kommit i jorden. Ha de gott!

   Radera
 8. Vårkänslorna gör nog att man blir sugen på att botanisera i frökataloger. Dock känns det ännu långt borta från mig. Alltid lika intressant att följa era odlingar och skördar.

  SvaraRadera
 9. Frökataloger hör den här tiden till även om jag förstår att du "ligger lite efter" där upp i norr. Tids nog så är det dags, både för sådd och skörd.

  SvaraRadera