Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 2 mars 2016

Bildöverföringsproblemen lösta

Träden är klädda i rimfrost denna vecka. Lika frostiga som 
mitt förhållande till teknikutrustning varit i några dagar.

Så är då mina bildöverföringsproblem lösta. Detta tack vare hjälp från bloggvänner. Freedomtravel tipsade redan i söndags om vad jag kunde göra. Jag startade om datorn och kollade sladden, men uppenbarligen inte tillräckligt noggrant. Därefter fick jag  tips av Kulturmannen om en alternativ väg att överföra bilder. 
Jag  började då om och gjorde en ännu noggrannare undersökning av utrustningen och upptäckte då en knappt synbar skada på överföringskabeln. Knappt synbar, men tillräcklig för att orsaka kontaktproblem mellan kamera och dator. Jag lånade då D:s kabel och vips så fungerade allt igen. 

Vad har jag då lärt mig av detta? 
- Jo, att alltid börja med det enklaste; en noggrann visuell genomgång av all utrustning.
- Dessutom har jag nu lärt mig en alternativ väg att överföra bilder.
- Vidare, att skriva om mina teknikproblem på bloggen då det alltid finns snälla bloggvänner där ute som vill hjälpa till.
Jag älskar våra björkar. Vackra även 
vinterskrud. Om 2 månader är  den 
ersatt av musöron.

10 kommentarer:

 1. Alltid härligt när det löser sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, samma lättnad varje gång allt kan återgå till vardagen.

   Radera
 2. Skönt att det löste sig, precis en sådan situation som gör mig stressad eller snarare frustrerad därför att jag blir totalt maktlös när tekniken inte fungerar. Inom bloggvärlden finns mycket kunskap om det mesta här i livet men man måste ju ställa frågan.

  Vackert med frostnupna björkar och röda stugor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maktlös, precis, men den här gången var felet mycket elementärare än vad jag antog. Tur då att det alltid finns hjälp att tillgå ute i bloggvärlden.
   Visst är björkarna vackra.

   Radera
 3. Skönt att det löste sig! Ibland är det enklare än man tror ;) Själv har jag en del problem med det nya temat. Kanske ska jag också skriva ut mina problem på bloggen, det kan ju finnas någon läsare som har lösningen! Så tack för det tipset :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns bra.Tyvärr tänker jag inte alltid på den enklaste vägen först utan förutsätter att det är nåt it-mystiskt som jag inte förstår. Bra då med en sån här påminnelse ibland.

   Radera
 4. Bra att det löste sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och tack för det alternativ du lärde mig.

   Radera
 5. VAd bra med tekniskt kunniga bloggvänner! Tyvärr var jag inte behjälplig, är urdum vad gäller sådana här saker,hi,hi!!!
  Så vackert ni har det!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alltid någon kunnig och vänlig "där ute".
   Ja, det är en vacker tid just nu och snart har vi en annan vacker tid här.

   Radera