Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 11 mars 2016

check! Nu är det klart

När jag sitter vid datorn så kan jag höra intensiv fågelsång utanför fönstret. I äppelträdet sitter ett gäng och sjunger för mig, talar till mig och tittar på mig. Det kan väl ändå bara innebära en sak; våren har tagit greppet, ett grepp den inte släpper.
I lördags.

Igår. Kan du oxå se "vårröken" som stiger ovan logens tak?
Ett bombsäkert vårtecken.
Snöfritt även för våra "grannar",  skogens invånare.

Grönt vs Vitt: 60 - 40. Visst är våren på väg att ta över?

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, visst är det underbart!

   Radera
 2. Hör också fågelkvitter och ser vårtecken här och där. Härliga vår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att vara omsvärmad av vårens ankomst.

   Radera
 3. Ser att ladugården ångar, det bådar gott för framtiden och våren är på gång! Härligt, det syns något visst i ljuset, det där vårljuset som är så speciellt! Härligt.
  Läste om ditt spray! Jag har ju haft problem och har med Microsoft och Windows, deras program fungerar inte för mig och på nätet har dom ett forum, men man kan ju inte få tala med någon utan slänger bara ut en fråga och så kanske någon svarar som haft samma problem. Jag tröttnade så jag skrev ett brev till huvudkontoret i Sthlm och undrade vad meningen var med att försöka få alla att använda deras program och sen inte hjälpa till och efter det har jag fått massor av mail från levande människor med namn som svarar. Faktiskt!
  Fast idag har jag inte orkat ta itu med det, min operation i axeln tar ut sin rätt i form av trötthet, jag nästan somnar när jag sitter här och skriver. Och jag går inte på narkotikum!!!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du ser oxå ångan? En häftig grej bara det.
   Ett brev till HK kan göra susen Det har jag oxå erfarit.
   Hoppas att du återfår krafterna efter operationen.

   Radera
 4. Utan tvekan !! Våren har tagit ett stadigt grepp över naturen och bestämt att nu äntligen ska det knoppas och den snö som finns kvar smälter och kommer aldrig mer igen... Ja, kanske någon gång i december men varför tänka på det i mars :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller kanske aldrig mer igen........ Varför inte tänka tanken när tillfälle ges?

   Radera
 5. Dina bilder visar att det helt klart finns hopp alltså. Visst är bloggdokumentation suverän:-) Ingen diskussion liksom utan solklara fakta som bevis.

  Även här var det varmare och sol idag. För 11-14 grader är ingen höjdare här kan jag säga, men åtminstone finns det ingen snö;-)

  Å på tal om snö kan jag berätta att det faktiskt föll några flingor på bergen i närheten av Alicante för en vecka sedan. Å alla "urinvånare" på Costa Blanca välfärdade till byn uppe i bergen för att kolla den vita varan. Å där fanns bara en bar/restaurang som skrattade hela vägen till banken. Å nej, vi tillhörde inte skaran som var sugen på snö;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med dokumentation som undanröjer alla tveksamheter.
   Nej, varför skulle ni upp i bergen, det fanns väl nån mysig bar på närmare håll att slinka in på.

   Radera