Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 21 mars 2016

Cul-de-sacCul-de-sac låter så mycket trevligare än återvändsgata. Nej, jag talar inte franska och visste inte vad cul-de-sac betydde när jag såg det häromdagen. Jag tycker bara att det klingar så vackert och därför värt ett blogginlägg. 

Vägen hem nerifrån postlådan är förresten un cul-de-sac. Den slutar vid Getingstorp. Bara det.
 Vår cul-de-sac.

11 kommentarer:

 1. Precis en sådan skylt behöver jag på vår lilla gata! Att be den spanska kommunn göra det är förenat med en massa bök, verkar det som. Att göra skylten själv är förenat med roligheter.

  Fast frågan är om man vågar sätta upp en sylt. Tänk om polisen ser en! Vad händer då, tro.

  Förlåt, skylt ska det ju vara! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! I Spanien verkar det vara öppet för det mesta i skyltväg så det är säkert ingen som lägger märke till om det smyger sig in en sylt i samlingen.

   Radera
 2. Håller med, det låter mycket trevligare och vet man inte vad det betyder kan man kanske tyda det som Välkommen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog så jag tänkte när jag såg cul-de-sac. Det lät välkomnande.

   Radera
 3. Jag vill inte förhäva mig men jag visste faktiskt vad cul du sac var och har alltid tyckt att det är så där lagom lyxigt! Klart Getingstorp har det. Och om man anstränger sig lite så har vi kanske också en sån......Så lyxiga vi äro!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Lite lyx kan väl även vi ute på landet förunnas.

  SvaraRadera
 5. Franska är ju alltid vackert! Jag gillar franska även om jag bara kommer ihåg litegrann från högstadielektionerna. Men att prata med skorrande R känns bekvämt för en exilskåning (som i vanliga fall pratar stockholmska)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är franska vackert. Skånska som i mina öron bara är "skorrande R" är inte lika vackert. Det allra vackraste språket tycker jag är italienska. Varför har jag inte lärt mig italienska?

   Radera
 6. Hahaha! Å var f*n har du hittat den skylten?????;-) Å du - jag ser den - skylten alltså - som ett (o-)frivilligt bidrag till min Skytsöndag. Japp, det gör jag:-) Å jag höll på att skriva sylt ett flertal gånger redan, precis som du gjorde i din kommentar:-)))))))))))))

  PS. Eftersom jag kan franska, å då vi båda är språkpoliser (minus mina stavfel när jag kommenterar alltså) så är det "un cul-de-sac", den maskulina formen alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tror mig väl inte om jag påstår att jag hittade skylten på en tegelvägg här i byn, så det påstår jag inte.
   Jag rättade i a f till s(k)yltfelet i kommentaren hos dig. Dessutom tycker jag inte att såna fel är felstavningar utan eg. feltryckningar. Men ok då, fel som fel.
   Tack för franskalektionen. Jag har rättat till det felet oxå. Det gäller att sopa igen spåren.

   Radera