Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 26 mars 2016

Det blev i alla fall en premiär


Jag har tidigare skrivit om att Sigge och jag skulle begå vår utepremiär i Påsk. Det blev inte riktigt så; min premiär får anstå en tid till. Dock vågade Sigge sig ut på Långfredagens morgon. Han var något avvaktande, men efter en stunds tvekan så gick han försiktigt ut i glasverandan och nerför trappan. Inte konstigt att han tvekade något. Han har inte varit utomhus på 7½ månad.
Det blir tyvärr ingen elmoppe för mig i Påsk.
 Hans rehab har tagit rätt lång tid, men vi har hela tiden varit inställda på att han ska få gå ut igen. Ut och kolla in sitt revir och njuta av trädgården. Dessutom har Osborne tillkommit i familjen och vi har en känsla av att dom två kommer att kunna ha rätt kul tillsammans ute i trädgården.

Efter c:a 3 timmar fick jag årets bästa påskpresent. Då satt nämligen Sigge ute på trappräcket och "ropade" att han ville komma in. Plötsligt var allt som vanligt igen. Underbart!
Lite läskigt, vågar jag?

Det går ju bra det här.

Ute i stora världen igen.

Står du kvar matte?

7 ½ månad sedan senast,
det känns ändå helt ok.

Efter 3 timmars utevaro däckade Sigge
i tidningskorgen i köket.

10 kommentarer:

 1. En helt underbar bildserie på Sigge som efter så lång tid vågar sig på att gå ut igen. Förstår att han blev utmattad. Nu får vi hålla tummarna för att han håller sig på hemmaplan och inte ger sig ut på äventyr eller hamnar i slagsmål med grannens katt.
  Nu har vi gått över till sommartid och det känns härligt. Kan det inte bli en tur med elmoppen på Annandagpåsk ? Av bilderna att döma ser det ut att vara ganska så snöfritt hos dig :-)
  Ha en fin fortsattt helg, nu ska jag packa väskan och lite annat som ska förberedas inför morgondagens 17 timmars långa resa. Pust... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en enorm lättnad att allt går så bra. Hittills så har han hållit sig på hemmaplan och idag är han och Osborne ute i trädgården tillsammans.
   Snön är nu ett minne blott och vi har sol idag, men det blåser bistra vindar. Jag avvaktar mildare vindar innan jag ger mig ut i "stora världen" igen.
   Hoppas att ni får en trevlig resa till Malaysia/Borneo. Fortsatt Glad Påsk!

   Radera
 2. Trevligt att det i alla fall blev en premiär! Hoppas på nästa premiär snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den viktigaste premiären är nu avklarad. Tids nog blir det min tur.

   Radera
 3. Härligt att han återhämtat sig så bra! Och jag är helt övertygad om att alla dessa djur kommer att ha en underbar sommar ute i trädgården!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jas, det är skönt att allt ordnat sig till det bästa. Vi ser alla fram emot en underbar sommar tillsammans i trädgården.

   Radera
 4. Slutet gott - allting gott. Det trodde man inte när Sigge blev skadad. Jag förstår er glädje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet överträffades alla våra förväntningar.

   Radera
 5. Gud var det 7 1/2 månad sedan Sigge blev påkörd. Tiden går verkligen fort - kanske inte för Sigge, men väl för mig när jag tänker efter.

  Dina bilder är helt underbara och säger mera än tusen ord faktiskt. Ordningen är alltså återställd på Getingstorp. Ska bli hur kul som helst att följa "samspelet" mellan Ozzy och Sigge.

  Snart är det även din tur att lämna idet! Å du - var lika försiktig som Sigge då;-) Nu lär du ju inte sitta ute på trappräcket och ropa att du vill komma in igen, men ändå;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i det här fallet så läkte tiden alla sår.

   Visst är det som bäst när allt är som vanligt.Osborne och Sigge har varit ute tillsammans en del i helgen och det har fungerat jättebra

   Ja, tänk om jag skulle svinga mig upp på trappräcket. Nej, jag får nöja mig med att pallra mig ut till elmoppen vad det lider.

   Radera