Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 19 mars 2016

Fredagspasta

Nu har jag råkat ut för tekniktrubbel igen. Den här gången är det min kamera. För varje gång jag överför bilder till datorn så töms kameran och börjar räkna från bild nr 1 igen. Det innebär att tidigare bilder med samma nummer i datorn raderas. 
Jag har lusläst kamerans bruksanvisning, men inte hittat lösningen. Jag får göra som alltid när jag inte lyckas på egen hand. Jag får be D om hjälp. Tills vidare får jag oxå be D ta foton med mobilen av sånt som jag vill ha som bloggfoder. Som bilden här nedan t ex.
Den nya stekpannan passade
perfekt till gårdagens middag.
Lasagne i stekpanna - one pot lasagna.

6 kommentarer:

 1. Låter trassligt det där och en smula frustrerande. Nu vet jag ju inte hur du sparar dina bilder men kan du inte, tills problemet är löst, skapa nya mappar i datorn som du datummärker. Har hänt att jag haft samma nummer på mina bilder men då får jag alltid frågan om datorn ska spara den som bild (2) och inget raderas. Hoppas De kan klura ut var felet ligger.
  Ser riktigt smarrigt ut det som ligger i nya pannan. Alltid så god mat hos er. Hos också förresten, igår sa vi att snart får vi gå ut och äta för vi kan ju inte äta så här god mat jämt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips. Jag har testat att göra nya mappar och det funkar, men jag kan inte fortsätta så hela tiden. Det löser si säkert vad det lider. Härligt att känna en sån anledning till att gå ut och äta. Jag håller mig hemma och fortsätter äta så här gott jämt.

   Radera
 2. Har lösningen till ditt teknikproblem, då det hänt mig också. Om du tagit 10 000 bilder börjar kameran automatiskt med ett igen. Om du har sparat ner bilderna i en mapp på datorn så får du skapa en ny mapp där bildserien börjar på 1 igen. Du har då alltså dubbla "bildserier" med samma nummer, men i olika mappar. Jag har döpt mina mappar till Foto1, Foto2 etc. Är inne på Foto4 just nu efter att ha tagit nästan 40 000 bilder.

  Med andra ord så kan du ta 10 000 nya bilder i den nya mappan.

  Maken älskar Lasagne så han dreglar hörbart:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Jag har gjort så, men med mitt sparsystem där jag enligt följande ( år - månad - datum med c:a 5 dagar per dagmapp ) sparar ned bilder varje dag så kommer det att bli hiskeligt med mappar. Men, det är förstås en vanesak. Just nu blir allt en enda röra tycker jag. Jag ska efter frukost ta ett djupt andetag, luta mig tillbaka och skapa ett nytt sparsystem om det nu inte på annat sätt går att komma till rätta med problemet. Denna märkliga "spärr" syftar kanske till att man ska köpa en ny kamera. Teknikprylar. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

   Allra först ska jag öppna fönstret och andas in lite underbar vårluft och lyssna till småfåglarnas sång och beskåda sträcken av sångsvanar på väg till Tysslingen ( http://www.tysslingen.nu/ ). Igår var det 3321 svanar där. Att göra så brukar vara ett bra botemedel mot teknikilska.

   Radera
 3. Jag brukar döpa om alla bilder så fort jag laddat in dem i datorn, dvs jag markerar alls på en gång och döper dem till något relevant. Kan det hjälpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips, det ska jag testa.

   Radera