Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 8 mars 2016

Snuvad

Snö ingår inte alls i mina nuvarande planer.
Så lurad jag känner mig av det plötsliga väderomslaget. Min kropp säger ifrån och är extra vresig när dylikt händer.  Jag förstår den till fullo.
Sigge hade så smått börjat hoppas på att
få gå ut igen. Det är 7 månader sedan senast.


Bigarråkvistarna  knoppades så fint bland 
"veckans tulpaner"och invaggade mig i 
falska förhoppningar.

8 kommentarer:

 1. Men oj!!! Vi har ingen snö alls... och idag skiner solen. Ge inte upp, våren kommer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är vad jag behöver höra.

   Radera
 2. Förstår dig! Du borde göra som vi och övervintra på varmare breddgrader! Här finns många funktionshindrade som njuter av värmen. Å gårdagens kyla och regn är utbytta med strålande sol idag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nåt övervintrande på varmare breddgrader är inte aktuellt. Jag sitter så gärna här och ojar mig över vädrets nyckfullhet. Tillvaron handlar ändå inte bara om väderlek, det finns så mycket annat som motvikt när det kärvar.

   Radera
 3. Och till det här är jag på väg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen, men det låter nog värre än det är.

   Radera
 4. Oj, det var oväntat eller kanske inte, mars brukar vara en lurig månad. Sigge ser verkligen besviken ut där han sitter på stolen. Sju månader är en väldigt lång tid kanske speciellt för en katt.
  Det blev ett bakslag och jag har då full förståelse för att det känns både trist och jobbig. Men läser ditt svar till Beate och beundrar din alltid så positiva inställning. Nu är det inte långt kvar till vårdagjämning och under påskhelgen går vi över till sommartid :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sigge kan med sin blick tala om hur han känner sig. Jag vill ändå vänta tills det blir varmare för kanske han i rena euforin stannar ute över natten första gången.
   "Vårdagjämning, påskhelgen och sommartid". Vilka underbart vederkvickande ord du bjuder på. Genast förträngde jag snön. Tack för det!

   Radera