Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 7 mars 2016

Arrangörsmissar

Nedsolkat varumärke efter gårdagens plump.

Ännu en gång blev Britta Johansson Norgren tvåa i Vasaloppet. Den här gången efter en arrangörsmiss av kolossalformat. Damerna var utlovade egna spår på upploppet.  Men så blev det inte vilket innebar att hon aldrig fick chansen att spurta förbi Katerina Smutna som vann med 2,9 sekunder. Bedrövligt, pinsamt,  uselt. Vad hade hänt om något liknande hänt på upploppet i herrarnas tävling? Jag bara undrar.

Ytterligare en arrangörsmiss blev jag varse när jag klev upp i morse. Årstidsarrangören hade uppenbarligen "tryckt på fel knapp" för plötsligt så är vintern på återbesök.

Du som såg mitt inlägg i fredags från hundpromenaden kunde inte upptäcka en gnutta snö på bilderna. Annat är det idag som du ser på bilderna nedan. 
Växthuset såg igår så inbjudande ut.

Jag som redan börjat förnimma
vitsipporna bortom gärsgårn.

 Osborne och Nelson tycker säkert att det
är kul med 
dagens promenadväder.
Jag och Sigge får kvarbli i vårt ide ytterligare en tid.

8 kommentarer:

 1. Ja, det var illa, löparna ställer in sig på den information som ges och då måste det fungera. Sonen körde "Öppet spår" i måndags och voltade pga att någon kastat skräppapper i spåret, inte arrangörernas fel men nog är finns det nötter även i fädrens spår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hel påse nötter dessutom.

   Radera
 2. Ja, vad hade hänt om det hade hänt herrarna, det är märkligt pinsamt och man tycker att arrangörerna måste vara på topp vid ett sånt här tillfälle. För de som åker skidor, över hela världen, är ju detta nästan, i alla fall nästan, i paritet med Nobelpriset. Skärpning. Fel kan det väl alltid bli, men.....
  Ja, vad är det som årstidsarrangören gör då! Han är inte heller på tå. Vi har så mycket snö och det snöar fortfarande och plogbilen har varit två vändor uppför våra backar. Det här var väl onödigt.
  Två missar samma helg, för det är tredje dagen det snöar idag.
  ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Visst, fel kan det alltid bli, men.... Missarna till trots så får vi väl ändå se framtiden an med tillförsikt.

  SvaraRadera
 4. Urdåligt av arrangörerna! Å som du säger tänk om det hande hänt i herrarnas tävling, men på nå't konstigt sätt drabbar sådana grova missar oftast damerna... Tänker på damfotbolls-VM i Kanada senast med alla konstgräsplaner om ombyggda basebollplaner med olika linjer som var kvar. Suck!

  Å när jag ser dina bilder slutar jag genast gnälla. Efter drygt en vecka med svensk sommarväder kom "vintern" hit med regn och 13 plusgrader. Ja, jag vet det låter "varmt", men härnere är det långt ifrån njutbart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lika illa på de flesta områden när det gäller män/kvinnor - damer/herrar. Varför inget händer förstår vi alla.
   Trots att ni oxå har "vinter" så kanske det ändå blir frukost på balkongen och då finns ingen anledning att gnälla. Jag ringde nyss och grattade en gammal arbetskamrat som befinner sig med husbil i Spanien december - april. Dom satt med varsin G&T innan det var dags för födelsedagsmiddag på restaurang så dom gnällde inte heller. Ha de gott!

   Radera
 5. Arrangörsmissar gånger två alltså. Den värsta är väl vasaloppsfolkets kvinnosyn! Nu mer än nånsin är det viktigt att slå vakt om den jämställdhet som det tagit många år att uppnå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du förstår håller jag till fullo med dig.

   Radera