Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 mars 2016

Tack för den bjudningen!

1-1 slutade matchen och Sverige är klara för OS i Rio.

Ja, en bjudning var det när Sverige i kväll kvalificerade sig till OS i Rio genom 1-1 mot Holland. I de två tidigare kvalmatcherna som Sverige vann med 1-0 mot både Norge och Schweiz så började man bra och avslutade med hönsgård och panikspel sista kvarten. I kvällens match började man som man tidigare avslutat och kom oxå i underläge. Det var en usel första halvlek av Sverige som dock bjöds in i matchen i halvlekens sista sekunder då Olivia Schoug kunde fånga upp en bakåtpassning av en holländsk försvarare och placera in 1-1, ett resultat som stod sig tiden ut. Inte rättvist, men vem har sagt att fotboll är rättvis.

Jag tittade bara på spridda delar av andra halvlek då jag fann ett program om Ingvar Kamprad i TV4 betydligt intressantare.

Jag avslutade sedan kvällen med en stunds sevärd fotbollsunderhållning och tittade på Chelsea - PSG.  PSG drog den här gången det längsta strået och förpassade Chelsea ut ur Champions League genom ett avgörande 2-1-mål av en viss Zlatan Ibrahimovic. Det var däremot ett rättvist resultat.

4 kommentarer:

 1. Det låter som att svenskorna har glidit till OS på en räkmacka. Nu är det stenhårt jobb som väntar. Då kanske dom kan vinna en match därborta! Säger pessimisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tro på Sverige är lika klen som din efter att ha sett dessa tre kvalmatcher.

   Radera
 2. Tusen tack för din matchanalys! Kul när bästa fotbollskompisen i bloggvärlden tänker på mig. Känns tryggt:-)
  Såg en intervju med Pia på Aftonbladet efter matchen. Å Gud hur hon larvade sig. Börjar få svårt att ta henne på allvar...
  Åsså gjorde jag samma sak som du. Kollade highlights av Chelsea-PSG på spansk tv. Å där visar dom inte bara 30 sekunder av de bästa lägena utan 20 minuter per match! Me like om du förstår vad jag menar. Zlatan kallas kort och gott för Ibra här och hela reportaget handlade bara om honom. Han blir bara bättre och bättre:-)
  Kul att PSG gick vidare, då Zlatan ju verkligen vill ha den där CL-titeln.

  1000 tack än en gång för reportaget:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl bekomme. Zlatan sitter i ännu bättre guldsits än tidigare inför nästa säsong. Var han hamnar beror förstås mycket på var den där CL-titeln hamnar.

   Radera