Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 25 april 2016

Aprilväder

Igår eftermiddag var det någon som drog ner rullgardinen utanför mitt fönster. Så kändes det i alla fall när snön plötsligt vräkte ner. Det känns lite snopet då jag de senaste veckorna gödslat med vårtecken.  Jag nöjer mig inte med  förklaringen aprilväder.  Så här apriligt ska det väl ändå inte vara. Jag känner mig bestulen på våren.

Årets första växthusmåltid känns plötsligt 
väldigt avlägsen.

För att inte tala om årets första poolbad.

Var är vitsipporna bortom gärsgårn? 
Är det verkligen dags för gräsklippning  om två veckor?

Gråväder, ruskväder, you name it. Hurvigt är det i a f.

12 kommentarer:

 1. Vädret just nu är ingen glädjespridare, igår blev inget gjort i trädgården. När inte ens min gamla slitna vinterjacka med huva kan hålla värmen, då är det bara att hållas inomhus. En liten tröst är i alla fall att snö i april är snabbt övergående.

  Här har vi haft en kall natt, tulpanerna som jag ser från köksfönstret låg på marken, resten återstår att inspektera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nätterna går hårt åt växtligheten just nu, men som du säger så är aprilsnö i a f snabbt övergående. Det är väl till att göra som vanligt. Stå ut och längta efter den värme som ändå finns "där runt hörnet".

   Radera
 2. Det vita som syns i bilderna är vitsipporna som blåser omkring.....Nej, jag håller med dig, nu är det lite för tråkigt väder. Vi behöver sol, värme och att allt torkar upp! Fast jag minns när jag var barn och vi alltid tittade på Chalmerskortegen från balkongen i Gbg att det vissa år var så kallt att man fick springa in och hämta mer och mer kläder och pappa hade hatten på!!! Och mamma vinterkappa! Och jag blev alltid förkyld! Det är nu man lite dysfunktionellt undrar var den globala uppvärmningen tagit vägen......
  Jaja, vi verkar ha det samma både här och där, i natt när jag var uppe en sväng var det minus 3,8 grader och nu snöar det igen, alla lampor inne är tända och alla växter på altanen och verandan har vi fått dra in.
  "Vi får ja chämpa vidare" som min tyske svärfar alltid sa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att förtränga att det även förr varit ruskigt väder i april. Jag kan dra mig till minnes några snöiga Valborgsmässoaftnar i Uppsala. Men då brydde man sig inte så mycket om vädret, då gällde det att fira natten lång.
   Vi chämpar vidare!

   Radera
 3. Snart är det maj...
  Du hade iaf tak över huvudet igår när skiten ramlade ner. Det hade inte jag. Hamnade mitt i en hagel-, snö- och regnskur. På kvällen var det blå himmel och 0,7 plusgrader. Amen - typ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars dig, jag tyckte det var eländigt nog att se förödelsen genom fönstret. Snart inträder min favoritmånad med allt vad den brukar bjuda så det är inte helt nattsvart.

   Radera
 4. Eländes elände kan man säga. Just nu försöker solen blidka oss, men vi är inte lättlurade. Vi har rena "värmeböljan" nu. +8 grader! man får vara glad för det lilla! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. + 8 vore inte dumt. Här är det på nollan just nu.

   Radera
 5. Men oj, det där ser inte kul ut vilket är en klen tröst som kommentar från Malta men kan tala om att här blåser det som attan och är ca 18.. nej förresten, det låter ju varmt. Hurvigt värre !! Ja, har ju iallafall lärt mig ett nytt ord :-) En vecka kvar bara så är vi i sköna Maj månad !!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lär man sig nåt nytt ute i bloggvärlden. Sköna maj, min favoritmånad.

   Radera
 6. Man glömmer varje år, och lika eländigt är det ju varje gång... Vi fick starta igång elen till kablarna som löper ut från båten igen eftersom vi blev oroliga att det skulle frysa till... suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst glömmer man. Vattentunnorna som vi ställt ut vid stuprören hade en rejäl isskorpa i morse. Ni som bor i båt har ju lite mera att tänka på än vi landkrabbor.

   Radera