Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 27 april 2016

Ljuspunkter i aprilkylan

Det blir rätt tjatigt om jag bara beklagar mig över aprilvädret så därför försöker jag idag, trots nollgradigt, att finna nåt positivt i eländet.
Morgonsolen är en given ljuspunkt i aprilkylan.

Härligt att bortom det gamla äppelträdet se 
morgonsolen smeka vedbodens gavel.

14 kommentarer:

 1. Solen är vacker (även här) trots kylan...!

  SvaraRadera
 2. Lite ljuspunkter brukar ju alltid finnas och snart är det slut på aprilvädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och genast känns det bättre.

   Radera
 3. April månad är opålitlig, även här i Wales. Fast idag skiner solen och det är så vackert!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både i Wales och på Getingstorp alltså. Då är det väl bara att acceptera.
   Det finns ju även fina dagar så vi fixar nog april i år oxå. Ha de gott!

   Radera
 4. Vi behöver klaga ibland vi människor, en förutsättning för att även kunna glädja oss åt saker och ting. Jag tycker mest synd om fåglarna just nu, dags för årets stora uppgift och det är så dåligt med mat i naturen. Våra starar verkar ha gett upp, de varken syns eller hörs vid holkarna. Humlor och fjärilar som vaknat har nog svårt att överleva i det bistra vädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det förstås; vi behöver se båda sidor av "myntet". Så kloka tankar du förmedlar om andra levande varelser i vår värld. En bra påminnelse om att jag ändå inte har svårigheter att överleva p g a det bistra vädret.

   Radera
 5. Klaga på du bara! Å vädret är ju ett oerhört tacksamt ämne just nu. Å inte bara här. Större delar av Europa är ju kylslagna nu. Känns genast bättre att vi inte är ensamma om att frysa ihjäl;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får väl trösta oss med att även Medelhavsområdet har det eländigt. Vilket jag tycker är tråkigt av en alldeles särskild anledning som jag återkommer till i senare inlägg.

   Radera
 6. Ja, att beklaga sig hjälper föga men det är heller inget fel att ge uttryck för sina känslor. Känner ju så väl igen besvikelsen när man går och längtar efter vår, värme och grönska efter att ha bott i Stockholm i fyrtioett år.
  Läser ditt svar till Beate om Medelhavsområdet och blir nyfiken på om det är vädret du syftar på. Nu är ju området runt medelhavet stort men här på Malta har vi 23 grader, sol och som väl är inga oroligheter.
  Fin bild på morgonsolen. En riktigt vacker ljuspunkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklaga sig är föga framgångsrikt, men ibland så behöver jag bara det. Det brukar dock vara snabbt övergående.
   När det gäller mitt svar till BP så är mina tankar i Italien just nu.

   Radera
 7. Japp, den har tittat fram här också emellanåt sista dagarna, men inte idag. Men det är som det är. Jag tror att vi alla snart vaknar upp till en dag då det är 25 grader varmt och sen ojar vi oss över värmen......!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är överens, det är som det är.Och det blir som det blir. Och för det mesta blir det rätt bra. Så varför sitta här och beklaga sig. Ha de gott!

   Radera