Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 28 april 2016

Nyhet: Besynnerligt (1)

Karta över Venezuela
Venezuela, här räds man inte nya grepp.

På sistone så har jag tjatat om aprilväder i mina inlägg. Inte alltid så läsvärt eller inspirerande för dig som läsare.
Tidvis så inträder perioder av s k bloggtorka. D v s, jag vet inte vad jag ska skriva om. Har jag då inte ett lager av bloggfoder som BP brukar kalla det, ja då står jag mig slätt.

För att inte hamna i den fällan så ofta så kommer jag ibland att skriva inlägg under samlingsrubriken  "Besynnerligt".  I media så finns så mycket udda, så mycken "galenskap", "you name it" att hämta som gör att jag aldrig bör hamna i dödläge. D v s att jag inte har något att skriva om.

Idén fick jag när jag igår läste denna artikel som får inleda mina  Besynnerligheter.

Vad skulle du tycka om att jobba tvådagarsvecka? Låter rätt bra, eller hur. Ja, inte för mig och de som numera inte jobbar alls, men annars nåt att tänka på kanske. Som offentliganställd i Venezuela så är den här jobbdrömmen verklighet.


Eftersom det här är min första Besynnerlighet så kommenterar jag inte vidare det här med tvådagarsvecka i Venezuela. Det här udda greppet får så att säga stå på egna ben.

6 kommentarer:

 1. Ja, vad ska man säga. Venezuela är ju minst sagt hårt pressat och bättre lär det inte bli med en tvådagarsvecka med full lön... Greppet är djärvt måste jag säga, men lär knappast lösa energifrågan på sikt.

  Å visst hade jag inte haft något emot tvådagarsvecka när jag jobbade. Men jag hade nog insett väldigt snabbt att man liksom kan göra fem dagars jobb på endast två dagar så...

  Tusen tack för länken:-) Sådana artiklar är onekligen perfekt bloggfoder, vilket du bevisat! Kul med ett nytt tema i väntan på att det blir sommar på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vad ska man säga. Kunde jag kanske gjort fem dagars jobb på två dagar? Ja, kanske om jag varit fängelsechef i Venezuela.

   Radera
 2. Kul idé med ett eget tema och "besynnerligt" kan ju vara synnerligen intressant :-) Som detta ! Hade det varit 1:a april skulle jag trott att det var ett skämt men det verkar snarare vara närmare en tragedi. Nu klickar jag inte på länken för att läsa en gång till för då får jag börja om från början. Bättre att en ny sida öppnas så man slipper slita sitt hår ;-) Ja, det är "bara" att kopiera vad man skrivit innan man klickar på länken men det är lätt att glömma i all hast.
  Nu kom jag visst helt bort från ämnet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förde även mig helt bort från ämnet. Men, vad gör det. Din kommentar platsar i mina "Besynnerligheter".

   Radera
 3. Och vad är det för fel på endagarsvecka? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen!
   Inget fel alls på endagarsvecka. Ska vi säga lördag. Definitivt inte måndag. Om vi nu pratar dagar och inte arbetsdagar.

   Radera