Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 10 april 2016

Veckans pasta

I fredags bjöd D på en pastarätt som jag aldrig tidigare ätit. Har inte heller du ätit den förr så rekommenderar jag att du testar. Den var makalöst god. Rödbetspurén var pricken över i:et.
När du ser bilden här nedan så ser det kanske ut som att det är ett barn som lekt med maten, men det är det inte. Det är D som låtit sin kreativa sida få fria händer på tallriken. Jag skulle inte kommit på att designa maträtten så. Men så är D och jag oxå olika.
Chevrefylld ravioli med rödbetspuré
och brynt smör.

Serveras med rostade pinjenötter, rucola
 och parmesan.


6 kommentarer:

 1. Ögonen ska ju också få äta brukar jag säga! Å det tänker nog D också. Sedan kan man ju utforma "matkonstverken" på olika sätt och varierar sig. Bara man får ett positivt synintryck när man tittar på tallriken så... Det äär ju ungefär samma sak med "riktig" konst - exempelvis tavlor.

  SvaraRadera
 2. Åh jag älskar chevre så det låter gott! Peter vägrar däremot ruccola (som jag tror att det är?) eftersom han menar att han får ont i magen av det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var got, jag lovar.
   Rucola, som jag först såg som ett ogräs när jag upptäckte det i Grekland för 40 år sedan har i a f ingen negativ inverkan på mig.

   Radera
 3. Svar
  1. Välkommen åter! Det var supergott.

   Radera