Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 6 maj 2016

Trippelpremiär

Nöjd och glad.
Igår var det då dags igen för en av årets höjdpunkter; gräsklippningspremiären. Min enda "riktiga" trädgårdssyssla. Det är med både oro och förväntan jag varje år ser fram mot den här dagen. Oro för om jag ska klara av att ta mig upp på klipparen och känna att jag fixar uppgiften. Förväntan inför att få känna den där glädjen som varje gång infinner sig när jag klippt det sista grässtrået.

Visst gör det skillnad.
 Gårdagen insats föregicks av en noggrant uppgjord klipplan. Tycker du att det låter pretentiöst att göra upp en klipplan så förstår jag dig. Klipplanen får ses som ett uttryck för att jag alltid tagit/tar viktiga uppgifter på största allvar. Jag har aldrig gillat halvmesyrer.


Härligt att ha hallonhäcken noggrant gallrad.
 Årets plan innebär att jag börjar med att klippa gräsytorna vid poolen och runt potatislandet och hallonhäcken. Därefter gräsmattan bakom huset och gräsmattan nedanför tegelmuren vid växthuset.


Vinbärsbuskar och rabarber trivs mycket bättre efter
flytten till potatislandet.
 När jag hunnit därhän så är ungefär halva jobbet gjort. Återstår gör då gräsmattorna på framsidan och planen utanför grindarna liksom den alltid avslutande finputsningen. En finputsning som bl. a. kan innebära att snygga till  vid vår gårdsskylt nere vid postlådan och längs vår tillfartsväg. 


Alltid samma glädje att se de nyklippta
ytorna.

Då är det bara resten kvar till idag.
Det innebär att jag idag har c:a 2 timmars klippning att se fram emot.  Jag tillhör den antagligen lilla skara som faktiskt ser fram emot att klippa gräset. Att jag nu delar upp jobbet på två dagar har förstås att göra med att ork och kraft avtar lite för varje år som går. Lika bra att inse det och i tid göra nödvändiga korrigeringar anpassade till min förmåga.


Parkerad efter avslutad klippning.
Trippelpremiär lyder rubriken. Vilka de två  andra premiärerna var får du se i morgon.

16 kommentarer:

 1. Grattis till premiären. Oj, vad det växer hos dig. Nu har ni en fin tid framför er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu gäller det att "hålla i hatten". Med sån fart växer det.

   Radera
 2. Underbart! Nu är det äntligen nästan sommar när jag vet att du har haft din gräsklippningspremiär! Det blir så fint, nästan som en green på en golfbana! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt är det. Den här mattan matchar St Andrews

   Radera
 3. Härligt med den här sortens premiärer! Får läsa om de andra snart :)

  SvaraRadera
 4. Kan nästan känna doften av nyklippt gräs ända hit :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att kunna förmedla den känslan ända till Malta.

   Radera
 5. Du strålar ju av lycka! En helt underbar bild på en nöjd och stolt Steve!

  Du är en väldigt pragmatisk person och inser dina begränsningar på ett "smart" sätt. I stället för att misslyckas delar du upp jobbet på dagar för då blir det ju lyckat! Helt rätt gjort! Just att inse sina begränsingar - oavsett om man är funktionshindrad eller inte - är viktigt. Å agera därefter är ännu viktigare!

  Två premiärer till - jo, gissar på en italiensk middag i växthuset - den första för i år. I dubbel bemärkelse alltså:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är rätt ute i det mesta, för att inte säga i allt.

   Radera
  2. Hahaha! Har man följt och älskat din blogg i mer två år så...;-)

   Radera
  3. Visst är det en fantastisk tid vi lever i när man kan få vänner utan att ha träffats irl.

   Radera
 6. Det är en ren fröjd att se di gräsmatta och din stolthet skiner igenom! Det ska den göra! Du har em mycket vacker trädgård med rabarber som ser ut att stomtrivas, stolta rader med hallon som gör det lättare att plocka (ni passade väl på att lägga en rotspärr för de infernaliskt smitande hallonplantorna!) och dessutom maximerar skörden av söta bär. Det ser så fint ut och jag förstår - oj, så jag förstår! - vilket slit det är med denna trädgård.

  Men det är också ett slit som är underbart och som ger så otroligt mycket tillbaka, både mentalt och fysiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du förstår min passion för våra nyklippta gräsmattor.
   D bearbetade hallonplantorna i marknivå innan min klippning, men om det var en rotspärr hon lade vet jag inte. Visst är det ett "slit" med denna trädgård, men vilket härligt "slit".
   Solvarma hallon och glass senare i sommar är värda allt "slit" i världen. Så torftig min tillvaro skulle te sig utan alla dessa ljuvligheter.

   Radera
  2. Jag måste ju bara få visa dig en bild på mitt växthus som vi hade i Sverige:
   http://solsomsol.blogspot.com.es/2014/06/en-nave-jord-och-en-skvatt-vatten.html

   Radera
  3. Kul att du visar ditt växthus som jag förstår om du saknar. Men, som sagt, i Spanien klarar man sig utan ett sånt.
   Det var lite tropisk djungel där inne i ditt växthus. Grönt, grönt, grönt! Jag tror nog att du lade ner betydligt mera möda än bara "en näve jord, en skvätt vatten och ett frö" för att få det att växa så.

   Radera