Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 maj 2016

Italiensk afton

I förrgår blev det förutom gräsklippningspremiär oxå grill- och växthuspremiär. Då D i måndags kom hem från en trädgårdsresa i Italien så blev årets första växthusmåltid Italieninspirerad som framgår av bilderna nedan. En utsökt måltid som oxå skulle innehållit en pastarätt, men den tog vi igår i stället. Mera om det i morgon.
Italiensk citronlund.

"Godis" från Italien.

Grillpremiär med morötter, squash och aubergine.

Här har buffelmozzarella tillkommit.

Vi började med ost och italienska oliver.

Därefter det grillade med italienskt vin.

Till dessert bjöd D på kiwipannacotta.

11 kommentarer:

  1. Vilken festmåltid!!! Synd jag bor så långt bort från er, annars hade ni nog fått en liten snyltgäst där, hi,hi!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får snylta via bilderna. Tänk så det här med avstånd har förändrats med alla sociala medier.

      Radera
  2. Läckert värre säger hon som har tummen mitt i handen när det gäller matlagning men jag njuter av de vackra bilderna.

    SvaraRadera
  3. Din tumme gör så mycket annat vackert så misströsta inte.

    SvaraRadera
  4. Vad ljuvligt mycket gott du bjuder på idag från Italiens sköna land :-) Tänk, det tar bara 90 minuter med bilspeedbåt över till Sicilien från Malta och ändå har vi inte varit där sen vi kom hit år 2000 !! Nu hade jag planerat att vi skulle åka innan högsäsongen börjar för att bila runt på ön. Gillar ju Italien och det skiljer sig ganska så markant från Malta. Men nu blir det ingen resa i maj. Vi åker tillbaka till Asien istället om drygt en vecka. Men Sicilien finns ju kvar på kartan ett tag till :-)
    Väldigt läckra bilder på godsakerna och vad roligt att grillsäsongen har tagit sin början!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt att grillsäsongen börjat. D hade bara positiva vibbar med sig från Italien så ni får väl ta en tur dit när ni inte är på väg till Borneo eller andra fjärran mål. Ha de gott !

      Radera
  5. Å herregud - här fanns ju alla mina favoriter med: buffelmozzarella, dregel, dregel. Åsså visste jag inte att man kan grilla mozzarella. Det vet jag nu.

    Ost och oliver är nå't vi äter ganska ofta faktiskt.

    Å kiwipannacotta. Love it! Pannacotta i alla former är en av få efterrätter som jag bara älskar.

    Å nu vet jag vad som vänter imorgon. Ska dregla vidare under tiden;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å herregud säger jag även jag. Tänk att jag via min blogg kan bjuda på sådan njutning.

      I morgon kommer mera italienskt. Antagligen dregelframkallande det oxå.

      Radera
  6. Vilken härlig måltid! Grillade grönsaker är gott och även italienska oliver! Mums!

    SvaraRadera
  7. Hållrer med, det här är riktiga gosaker. Italienska oliver är supergoda, så mycket "köttigare" än andra oliver.

    SvaraRadera
  8. Hållrer med, det här är riktiga gosaker. Italienska oliver är supergoda, så mycket "köttigare" än andra oliver.

    SvaraRadera