Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 30 maj 2016

Familjefest del 2

Mors Dags-bukett.

Lördagens familjefest blev allt igenom lyckad. Skaldjurs- och fruktbuffén vi köpt motsvarade gott och väl förväntningarna. Allt var snyggt upplagt så när gästerna kom så kunde alla vara delaktiga i att duka i s f att D skulle vara den som fixade allt. Festen varade ända in på småtimmarna så gårdagen gick i stillsamhetens tecken.
Skaldjursbuffé.

Fruktbuffé

Många nyttigheter.


Choklad och körsbär som dessert.

Försnack.

Alltid lika spännande att vänta på smällen.

   
En riktigt god rosé.
                 
Välkomna till bords!

Glada gäster.

Erik och Alice gillar att vara på fest.

T o m jag kom med på bild.
12 kommentarer:

 1. Det är då verkligen en himla tur att det går att förstora upp dina bilder för att kolla dessa läckerheter. En buffé helt i min smak måste jag säga. Kul att se att även barnen hugger i.

  Fint foto på dig också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en mycket läcker buffé så den kan nog tänkas återkomma vid lämpligt tillfälle. Barnbarnen, speciellt Alice, älskar fester. Erik fick en alternativ tallrik då han inte tycker om skaldjur.
   Tack! För en gångs skull blundade jag inte när fotot togs.

   Radera
 2. Vad roligt att få se dig!

  Buffé är suveränt! Eller plockmat, vet inte riktigt var gränsen går eller om det är samma sak. Mysigt ör det och alla kan äta av det som de gillar. Min son gilla rinte heller skaldjur, de ser ut att vara i ungefär samma ålder. Eller han gillar smaken (kan suga på en kräfta) men gilla rinte konsistensen (sedan får jag äta upp kräftan). Samma med svamp. :D

  Positivt tänkande: mer till mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet du hur han ser ut, den där "grekgubben" på Getingstorp.

   Förutom att buffén var både god, fräsch och vacker så slapp D "stå vid spisen" vilket gjorde helhetsupplevelsen så mycket roligare.

   Positivt tänkande är tyvärr ofta en bristvara.

   Radera
 3. Hur kunde jag missa att kommentera blombuketten?!?!?!

  Den var jättefin! Suverän i sin enkelhet med det grova snöret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur kunde du? Du såg den ändå till slut.
   D är duktig på att skapa udda , vackra arrangemang. Ett grovt snöre runt en vas hade i a f inte jag kommit på, men så är jag oxå mindre kreativ än D.

   Radera
 4. Det var minsann ingen dålig buffé det där! Och otroligt mysigt att duka upp i växthuset! Vilken fest! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Buffén var perfekt. Den kan säkert dyka upp vid flera tillfällen. Växthuset är en oslagbar plats för sommarens festmåltider. Ja, det blev en riktig fest, en sån där som är rolig att plocka fram ur minnet, vilket jag gör då och då när jag tycker mig behöva lite positiv påfyllning.

   Radera
 5. Kommer på mig med att jag sitter här och sväljer snålvatten som rinner till när jag tittar på de läckra matbilderna. Förstår att det var rejält gott. Mysigt att hålla till i växthuset också. Går i tankarna att inviga mitt växthus med nån slags grillbuffé för alla som varit inblandade i bygget. Lutar åt catering. Man kan ju inte hinna med att vara överallt.
  Kul att du fastnade på bild också!
  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyucker absolut att du ska satsa på växthusinvigning med grillbuffé catering. Det blir garanterat succé. Och så mycket trevligare för alla när värdinnan inte behöver "passa opp" hela tiden.
   Ja, även gamla "grekgubbar" kan fastna på bild.
   Ha de gott!

   Radera
 6. WOW! En buffé av det slaget kan man inte säga nej till! Det ser otroligt gott ut! Grunden för en bra fest, resten får deltagarna själva stå för! :)

  SvaraRadera