Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 maj 2016

Samexistens

Att mossa trivs på stenar är väl inget märkligt tycker jag. Så har det alltid varit. Att andra växter / blommor trivs på stenar är dock mindre vanligt. Ett sådant exempel har vi i stenpartiet uppe vid växthuset och gäststugan. Stenar i trädgården är ett underskattat inslag. Jag älskar alla våra stenar, små som bumlingar. Och förstås vår stengärdsgård.
Bergnarv heter denna perenn.

Vacker symbios, eller hur?

10 kommentarer:

 1. Ser så där fantastiskt vackert ut med ett vatten som liksom rinner över stenen fast det är blommor! Mycket vackrare kan det väl inte bli!
  Vilken fin födelsedag du fick och så många presenter, D ser overloaded ut med paket! Kul! Och du fick det du ville ha, det är bra det. Och maten! Fast ni fick flytta på er. Kanonbra att ha ett växthus då.
  Halofenomenet är fantastiskt vackert! Är det något nytt påfund, tro, nej, men det har uppmärksammats mer på senare år eller också har jag varit döv för det tidigare, men det är vackert och mäktigt!
  Det regnar lite här idag!
  Vilken tur ni hade som hittade varandra lite sent i livet, för ni verkar ha det så mysigt! Ja, vi har överlevt det 30-åriga kriget med råge. Fast det har aldrig någonsin varit något krig här, synnerligen harmoniskt! Från 72 har vi hängt ihop. I vått och torrt. Det är så klart en gåva att vara tacksam för. Men det beror inte på mig, det beror mest på Omgivningen tror jag, han är en fantastisk person, den "finaste" människa jag träffat på i hela mitt liv. Så, där var det sagt!
  hej svejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev mycket på en gång det här. Jag kan bara instämma.
   Det regnar lite även här idag, men det ska bli bättre. SKA!
   Extra roligt att du berättar om ert kärleksfyllda "krig". Visst är det härligt när man "träffar rätt" i livet. Ha de gott!

   Radera
 2. Stenar är verkigen jättefint och man kan göra så mycket med dem. T ex kan de hjälpa till att skapa mikroklimat i trädgården så att känsliga växter får lite hjälp.

  Jag stod länge och tittade på en stor sten i skogen och undrade hur jag skulle få hem den till min trädgård. Gick inte så klart men jag visste precis var den skulle stå. Hade varit snyggt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, stenar är underskattade trädgårdsinvånare.

   Det har oxå hänt mig att jag någonstans sett en sten som jag bara skulle vilja ha hemma i trädgården, men jag har fått gett upp vid bara tanken.

   Radera
 3. Stenen ser verkligen ut som en tavla. Det är svårt att tro om man inte ser..... som vanligt! Den stenen kommer ni att ha glädje av många gånger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig; om man inte ser är det svårt att tro. Stenar är trygga följeslagare.

   Radera
 4. Nu är jag ju svag för "oansade" trädgårdar med vilda, för mig helt okända blommor/växter. Å här visar du ett exempel på av vad jag gillar - naturens eget konstverk. Formationen påminner mig om Vintergatan. Läckert!

  SvaraRadera
 5. Mycket vackert och ett trädgårdsinslag helt i min smak (sådant där som inte kräver en massa omvårdnad utan sköter sig självt...).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturen är rätt bra på att sköta sig själv.

   Radera