Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 18 juni 2016

Grillkväll

När såren slickats efter den snöpliga förlusten mot Italien så blev det grillkväll med måltid i växthuset. En sån där underbar kväll som är så härlig att bära med sig under bistra vinterdagar.


På min elmoppetur till växthuset ser jag först
hallonhäcken.

Runt hörnet ser jag detta.

Kommen runt nästa husknut ser jag målet för resan.

Inte långt kvar nu.

Växtkraft.

Halloumi på grillen.

En wirre före maten till mig.

En Aperol spritz till D.

Dukat till måltid.

En måltid som smakade utsökt.

Den ljumma sommarkvällen avslutades med regn.
En lampa behöver visst bytas.

14 kommentarer:

 1. Vilken trevlig måltid! Här har vi vaknat till regn och åter regn... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt med regn. Här har vi uppehåll och jag hoppas att det håller i sig så att vi kan åka på den planerade picknicken

   Radera
 2. Er grill är verkligen jättesnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det tycker jag oxå.

   Radera
 3. Jag säger som Emma, grillen är så underbar! För övrigt såg det ut att (i vanlig ordning) h varit en fantastisk måltid.

  SvaraRadera
 4. Japp, snopet med förlusten......men vi har ju en match till att hoppas på!
  Så jättemysigt överallt på Getingstorp, rena parken och dessutom finns där en krog som serverar mat som får det att vattnas i munnen!
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlusten ja. Nu spekuleras det t o m om att Sverige kan vinna EM utan ett eget avslut på mål. Då kan vi snacka fotbollshistoria.
   Det är jättemysigt överallt på Getingstorpoch den krogen är min favorit, alla kategorier. Ha de gott!

   PS Snart ska vi ut på picknick på mina nyvunna elmoppepromenadmarker.
   Ha de gott!

   Radera
 5. Den wirren hjälpte nog till att slicka såren efter förlusten;-) Å måltiden ser otroligt god ut. Halloumispett eller!? Mums i så fall.
  Hoppas dock att du kunde titta lite på Spanien-Turkiet. Spanien var otroligt bra och börjar segla upp som favo att ta hem bucklan i mina ögon. Iniesta är ett geni! Tycker del Bosque har lyckats suveränt med generationsväxlingen i laget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den wirren satt fint. Visst var det halloumispett.

   Spanien imponerar verkligen. Det ärt inte alla som klarar/ vågar generationsväxla. T ex Sverige ( Hamrén ). Men Sverige kan fortfarande EM utan ett enda eget avslut på mål.

   Det som irriterar mig mest med EM är att frågan om de fyra bästa grupptreorna. Jag påstod att jag släppt den frågan, men nu poppade den upp igen. Jag är väl bara sån att jag vill ha förutsättningarna glasklara innan jag ger mig in i nåt. Får jobba på det.

   Radera
 6. Man ser tydligt på dina bilder hur stora era ägor är. Vackert som tusan (får man skriva så?) Grillad halloumi är nektar för gommen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får du skriva att det är vackert som tusan. Det tycker även jag. Halloumi toppar vår grilltopplista.

   Radera
 7. Men så prydligt och välskött allting ser ut hos er, jättefina bilder! Och jag tror att virren smakade gott med den fantastiska maten i en vacker omgivning!

  Jag som gillar idrott, både sommar och vinter men se fotboll har jag aldrig begripit mig på, däremot maken sitter och tittar...det får han så gärna göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det så att omgivningen betyder mycket för hur en wirre smakar.

   Lika härligt som det är att vara fotbollsälskare i dessa dagar, lika skönt är det antagligen att inte vara fotbollsfreak kan jag tro. Nu när det t o m spekuleras om att Sverige skulle kunna vinna EM utan ett enda eget avslut på mål.

   Radera