Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 17 juni 2016

0-0 är föga upphetsande, trädgården däremot


Så kom  den då. EM:s första mållösa match, Tyskland-Polen 0-0. Efter att ha sett matchen så har jag svårt att se topprankade Tyskland som en slutlig vinnare. Euro 2016 sjunker faktiskt längre och längre ner i dyn i mina ögon. När kommer lyftet? Idag kanske. Och då tänker jag inte på Tjeckien - Kroatien eller Spanien - Turkiet.

Sätter usel fotboll ned humöret alltför mycket så har jag motmedicinen. Jag tar en sväng med elmoppen i trädgården och genast känner jag mig bättre till mods. Jag undrar hur lång sväng jag behöver efter dagens match mot Italien.
D:s agora ser inbjudande ut.
Matvaruutikens grönsaksdisk är utkonkurrerad för 
lång tid framåt.
Krukor med blommor lyser upp.
Plymspirean är på G.
Nu tar lavendeln över efter kaprifolen.

11 kommentarer:

 1. Plymspirean var verkligen ett praktexemplar. Och så lägger jag för första gången märke til er fina grill. Använder ni den mycket? Bakar ni i den också? Eller ni och ni, D antar jag. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja plymspirean är pampig.
   Grillen byggde vi när vi flyttade hit. Den fungerar helt suveränt, dessutom passar den perfekt in i vår trädgård.Vi grillar ofta, vi ska strax grilla när jag svalt förlusten mot Italien. Det blir halloumi eller tofu idag.
   Nej, D bakar inte i den, inte ännu i alla fall.

   Radera
 2. Ja efter den matchen åkte du väl ända till grannkommunen. Men det var faktiskt riktigt roligt att se Sverige spela riktig fotboll. För trots förlusten så var dom riktigt bra idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots förlusten så är jag inte alltför nedstämd. Sverige visade ändå vilja, mod och hjärta. Chansen till avancemang finns trots allt. Tror jag. Har inte förstått det här med de fyra bästa treorna.

   Radera
 3. Då tog du säkert en extra lång tur med elmoppen efter Sverigematchen i eftermiddags. Du kanske rentav är kvar ute i trädgården denna fina kväll. Matchen Tjeckien-Kroatien var dock riktigt underhållande, bortsett från bråket och inkastade begaler på plan. Så himla trist.

  Nej, njut av din underbara miljö på Getingstorp. Och den där Plymspirean påminner mig om en påfågel. Otroligt vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en tur till grillen och en god måltid i växthuset så Tjeckien - Kroatien stod jag över.

   Visst är plymspirean maffig.

   Inför Sverige match mot Belgien så funderar jag än mera på det här med de fyra bästa grupptreorna???

   Radera
  2. Du, jag med! Hajar inte "systemet" och ska inte börja med att förstår det heller. Å med tanke på min tabellplats i tipset så kvittar det. Men såg du att maken min hoppade från 10:e till andra och sedan till femte plats i tabellen. Undrar hur jag lyckades med det;-)

   Hoppas dock att du såg Spanien-Turkiet. Tror nästan att Spanien tar hem det hela. Del Bosque har verkligen lyckats med generationsbytet i laget. Otroligt bra gjort. Å jag hoppas att du läser mina EM-mejl som du får varje kväll. Där finns mera "djupgående" analyser av matcherna;-)

   Radera
  3. Funderar inte mera på grupptreorna nu.
   Du ska tydligen inte tippa i eget namn.

   Så andra halvlek av Spanien - Turkiet och visst imponerar Spanien som lyckats med det där generationsskiftet som Hamrén inte vågat sig på. Det får bli Janne Anderssons första uppgift. Självklart läser jag dina matchanalyser.

   Radera
 4. Wales förlorade mot huvudfienden England och Sverige förlorade mot Italien.
  Det är tur att du visar så fina trädgårdsbilder. Jag behöver muntras upp!!!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en dyster dag för dig, dessutom med förlustmål "i sista minuten" i båda matcherna.
   Det känns bra att mina trädgårdsbilder kan skänka dig lite glädje.
   En bra helg till dig oxå!

   Radera
 5. Antar att det blev en rätt rejäl sväng efter matchen mot Italien! Just nu fascineras jag mest av alla spekulationer om hur Sverige ska kunna ta sig till åttondelsfinal! Frågan är väl vad de ska dit och göra utan att lyckas få iväg ett enda skott på mål efter 180 minuter...

  SvaraRadera