Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 29 juni 2016

Mera junibilder

Nu har jag hämtat mig efter Islands kross av England så då återgår jag till att gödsla med junibilder från mitt älskade Getingstorp.
Kungsnävan är  en för året ny bekantskap.

Jag ska be D om en ny genomgång av allt som frodas
i nya rabatten.

Mycket bevattning på senare tid.

Den nya spaljén blev riktigt bra.

Rosorna blev kraftigare efter att D klippt ner dom.

Eftermiddagstur på elmoppen.

D:s agora.

I växthuset avnjuter vi många kvällar.

Kvällspromenad med Nelson och Osborne.

 
 8 kommentarer:

 1. Imorgon börjar det igen - "det" är alltså fotbollen jag syftar på. Nästan lite abstinenskänsla här måste jag säga;-)

  Tack för en jättefin bildkavalkad. Å mina favo bilder där är de två sista. Kvällsbilden är enastående - som en målning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt ändå att få hämta sig i några dagar. Polen-Portugal har överraskat tvärt emot mina tankar. Jag trodde inte att Polen skulle överleva gruppspelet och Portugal handlar ju mycket om Ronaldo som liksom några andra storstjärnor underpresterat.

   Tack för fotoberöm. Det kommer antagligen mera junibilder i morgon. Sedan är vi redan inne i juli. Varför går maj-juni alltid så fort?

   Radera
 2. I mitt tycke betydligt trevligare att kika på dina somriga bilder än att läsa om fotboll ;-) Vilken grönska du omger dig med och växthuset så ljuvligt. Ett väldigt vackert ljus där i sista bilden.
  Jaha, så Island vann över England och jag vet inte om du hämtat dig efter lyckoruset eller sorgen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir du kanske glad i morgon oxå, då det är fotbollsfritt och mera junibilder kommer. Ibland kan även jag lyckas med mina bilder, gillar oxå den sista.
   Jo då, jag har hämtat mig, men är påt i morgon igen.

   Radera
 3. Vilka härliga sommarbilder det var idag! Ljuset i bilderna och motiven och det är alltid så fint i er trädgård, ordningsamt!
  Jo, jag kom att tänka på en sak, i ett inlägg för ett tag sedan hade jag med en ros som heter William Baffin och som ibland kallas Norrlandsrosen och du kommenterade att du aldrig hört talas om den fastän du är norrlänning från början. Jag tror möjligen det kan bero på att det är en av alla otaliga nya rosor som tagits fram så den har nog inte funnits på marknaden så länge! Så kan det vara! Men visst är det ett fint namn på en ros!
  Hej svejs, fotboll i morgon - kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Trädgårdar kan ju se ut på så många olika sätt och ändå vara vackra. Vår trädgård " vill" bli väl omhändertagen och "ber" om en viss ordning och D ser dagligen till att trädgården trivs. Då trivs oxå vi.

   Bra att du klargör fakta om Norrlandsrosen, då känner jag mig mindre okunnig.

   Ja, i kväll är det dags att bänka sig för match igen. Innan dess har jag planerat att hinna med att klippa gräset.

   Ha de gott!

   Radera
 4. Kungsnävan, den var riktigt ståtlig! Snygg. Är den så där hopplös så den ränner iväg också? Nävor har ju en tendes att bre ut sig. Och så fint med hostan i förgrunden av rabatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om kungsnävan ränner iväg återstår att se, men vacker är den. Hosta är ofta en passande kontrast till färgglada växter. Den trivs ju oxå bra på en lite skuggig plats.

   Radera