Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 22 juni 2016

Sigge

Skönt att slappa en stund i trädgården 
tycker Sigge.
Vår katt Sigge, 5 ½ år, är alltid med när vi är ute i trädgården, oftast inom synhåll. Det är så härligt att se honom bekymmerslöst strosa omkring. 

De senaste två dagarna har han dock inte varit sig lik. Efter att ha konsulterat vår veterinär så tror vi oss ha funnit orsaken. Han har fått biverkningar av det läkemedel mot fästingar ( droppar i pälsen var 4:e vecka ) som han får.  Han har hållit sig undan  och inte velat gå ut och heller inte varit med oss i övriga familjen som han alltid brukar vara. Han har heller inte ätit som vanligt. 
Idag verkar han dock vara på bättringsvägen då han är med oss övriga och börjat äta igen. Och se, då känner sig husse genast bättre till mods.
Osborne är för en stund sympatisjuk med Sigge.


Ska kolla av reviret.


En sväng in i skogen kanske.

Nej, jag stannar nog här.

Lite upphöjt. Perfekt.

Så lätt hittar man en egen tron på Getingstorp.


6 kommentarer:

 1. Otroligt bra när man får reda på orsaken till "konstigheter. Skönt att Sigge hämtar sig! Biverkningar är inte att leka med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas nu bara att han repar sig helt.

   Radera
 2. Stackars Sigge! Så skönt att höra att han verkar vara på bättringsvägen. Sedan förstår jag inte hur man kan bli sjuk av droppar i pälsen. Jag menar det är ju ingen spruta eller är det bara jag som är dum.

  Hoppas Sigge låg nere vid husses fötter och kollade den isländska bragden:-) Om några timmar vet vi om Sverige lyckades göra "en Island" eller inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är bättre , men inte helt återställd. Dropparna i pälsen är väl nåt som kroppen absorberar kan jag anta och därmed blir Sigge påverkad. Han kanske är känsligare än andra katter.
   Vare sig Sigge eller jag såg den isländska bragden. Det svenska debaclet har jag dock nyss bevittnat. Trist!
   Visst var det bortdömda målet ok?
   Jag tror att Lagerbäck sover rätt gott i natt.

   Radera
 3. Usch och fy för saker man sätter på sig eller i sig. Visst hjälper de i de flesta fallen men ... Stackars lille fissemissen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det synd om honom. Bättre borde vi människor kunna åstadkomma..

   Radera