Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 23 juni 2016

Trädgårdsbilder

På väg från postlådan stannar jag alltid för att
njuta av denna vy.
Barnbarnet Alice har varit hos oss i några dagar för att rehabilitera sig från en halsfluss. Uppenbarligen gör Getingstorp gott för igår var hon  frisk när hon åkte hem. Hon följer Farmor i  allt hon gör i trädgården och har blivit riktigt intresserad av trädgården och vad som där växer. Inte sällan vet hon mera än mig och är angelägen att visa mig allt nytt som dyker upp ur jorden.
Nu blommar lavendeln.

Jag ser när blommor är vackra, men vet inte alltid
deras namn.

Den nya rabatten från i fjol blir allt pampigare.

Mycket bevattning behövs just nu.

Den nya spaljén blev riktigt lyckad.

Alice och Farmor rensar ogräs.

Alice visar mig Västeråsgurkorna.

Även hallonhäcken behöver vatten.

Det står mycket på D:s attgöralista.
Här lykttvätt och glödlampsbyte.

10 kommentarer:

 1. Förstår att det där är en rehabiliterande miljö :) Önskar en trevlig midsommarhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här miljön gör gott. Jag önskar oxå er en trevlig Midsommar!

   Radera
 2. Det där är som det ska vara för ett barn! Stora gräsmattor och trädgårdsland. Jättebra, då kan D få hjälp!

  SvaraRadera
 3. Och Alice får lära sig massor om sånt som dagens barn annars inte konfronteras med. En bra "skola" m a o.

  SvaraRadera
 4. Det är så mysigt när barn vill och får vara med där det händer något. Det är en gåva att kunna väcka intressen hos barnen som dom kan ha nytta av senare i livet! Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker oxå jag. Så bra för barn att få lära sig sånt som de kanske inte alls kommer i kontakt med i normalfallet. Jag märker på Alice att vi verkligen väckt ett intresse för trädgård hos henne.

   Radera
 5. Vilka härligt somriga bilder och så roligt att kika in här igen efter det långa uppehållet! Kan tro att Alice trivdes som fisken i vattnet under sina dagar på Getingstorp.

  Nu är vi hemma i vardagen igen ganska så trötta efter mer än ett dygns resa med olika flyg med början i Kota Kinabalu. Men det var det värt för vi har haft det fantastiskt bra och vi har sett och upplevt väldigt mycket. Önskar jag kunde förmedla allt via min blogg men det skulle ta väldigt lång tid och det är mycket som ska tas igen här hemma efter fem veckors bortvaro plus att jag "bara" har ca tusen bilder att gå igenom :-D

  Passar på att önska dig och D en riktigt fin Midsommarhelg från Malta !!

  SvaraRadera
 6. Tack !Välkommen åter! Vilken fantastisk resa ni varit ute på och fantastiska bilder du bjuder på.
  Önskar er en trevlig helg hemma på ön!

  SvaraRadera
 7. Här har jag hittat "min" drömbild direkt - jordkällaren med lavendeln. Helt underbart att titta på och doften kan jag också föreställa mig. Mmmmmmhhhhh:-)

  Kul att Alice är intresserad av - ja, naturen kan man väl säga. Å D har ju mycket att lära ut också. Tycker alltid att det är toppen om föräldrar/mor-/farföräldrar börja "böja" sina barn i tid. Här tänker jag osökt på min "idol" Jamie Oliver som involverade sina barn från början i allt vad gäller matlagning. Han odlade bland annat kryddor/örter och tog med barnen till saluhallar för att lära dem vad goda råvaror är. Det är precis vad D/du gör.

  Önskar dig och D en riktigt Glad Midsommar (bra tajming, för det är ju ingen fotboll på Midsommarafton, men jag minns denna dag 1994. Det gör du nog också;-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att jag kan bjuda dig på en "drömbild". Alice och jag gick förbi och gnuggade lavendeln mellan fingrarna och njöt av doften.

   Alice intresse för trädgård känns bara så skönt och rätt. Jag känner verkligen att vi ger henne något att ta med på "livets resa".

   Midsommarafton 1994, de va tider de. Dock även dystra tider för mig eftersom min pappa gick bort tre veckor tidigare.

   Önskar dig och maken en riktigt Glad Midsommar!

   Radera