Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 10 juni 2016

Sommarmåltider

Det har blivit färre måltidsinlägg än vanligt hittills i sommar. Bjuder därför på några glimtar i efterhand.


I växthuset intas många sommarmåltider.

Se där, dukat för måltid.

Den här dagen bjöd D på en läcker foccacia.

Den var himmelskt god, jag lovar.

En annan dag bjöds grillfavoriten halloumi
med tillbehör. 

Här vilar ofta blicken vid växthusmåltiderna.


Och där när dagens sista solstrålar tas till vara.

15 kommentarer:

 1. Båda måltiderna ser väldigt goda ut! Vegetarisk mat är väldigt "inne" nu har jag märkt, men det innebär förstås både bättre utbud och mer recept ;) Själv beställer jag ganska gärna vegetariskt på restaurang, men är dålig på att laga... förutom soppor och så. Borde inte vara svårt jag vet, det är bara en massa annat som kommer emellan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vegetariskt har ett uppsving nu som jag tror håller i sig. Restauranger blir oxå allt bättre på att erbjuda vegetariska alternativ har jag förstått, men än återstår lång väg att vandra. Vegetarisk pizza är t ex svårt att hitta.

   Jag hittade häromdagen en för mig ny vegetarisk receptsajt ( http://www.atmervegetariskt.se/ ) som verkar bra.

   Ni erbjuds ju så oerhört många ickevegetariska läckerheter på era resor och då blir det förstås svårare att konvertera. Man måste inte heller bli helt omvänd. För mig gällde det i första hand att välja bort kött och jag har aldrig saknat kött därefter. Men, jag äter fortfarande fisk.

   Radera
 2. God mat som alltid! Och att äta med den utsikten måste göra att man smälter maten lätt som en plätt!
  Vi sitter också ute så mycket det bara går, vi har ett hus med två "skepp" och där emellan ett hus på tvärsan och där går taket ut över däcket och har dom där två "skeppen" på ömse sidor så det blir som en liten grotta och så har vi draperier som vi kan dra för och igår kväll när vi hade gäster kunde vi sitta ute till ½11, absolut underbart!
  Men idag är det kallt här, bara 15 grader, men tyvärr inget regn, det hade behövts!
  Hej då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man, som vi båda synes ha, har dessa möjligheter att avnjuta måltider utomhus, ja då ska man göra det så ofta man kan. Att tillsammans njuta av sådana ögonblick och stunder är något av det värdefullaste vi kan fylla vår tillvaro med. Kan man njuta och "lyxa" på ålderns höst så tycker jag att man ska ta chansen. Den kommer inte igen.
   Svalare även här idag, men det är visst tillfälligt.
   Ha de gott!

   Radera
 3. Vi äter också en hel del vegetariskt men det är för mig en utmaning eftersom det är jag som lagar maten och de andra två pet-bertarna som också ska äta. Det är så mycket som faller bort så det blir hopplöst emellanåt! Blä för lök, broccoli, squasch, mangold mm mm. Ja, du ser!

  Härligt att kunna äta i växthuset. Vi hann aldrig göra det så många gånger innan vi flyttade, detssutom blev det lite för fyllt i det ibland. Kolla här:
  http://solsomsol.blogspot.com.es/2014/06/en-nave-jord-och-en-skvatt-vatten.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. pet-bertarna???

   Blä för lök, broccoli, squasch, mangold mm mm köper jag inte. Det är ju läckerheter. I alla fall i de former som D tillagar dem.

   Festligt, folkligt, fullsatt. Ja, fullsatt var det i alla fall i ert växthus.

   Men, det finns alltid lösningar.

   Radera
  2. Det är läckerheter så som jag tillagar dem med men de har inte vett att fatta det! :D

   Vet inte om jag nämnt det men nä rjag var gravid så försvann allt sötsug. Köttdiskarna vär vedervärdiga! Jag mådde verkligen illa när jag gick förbi dem. Men frukt! Grönsaker! Jag ångkokade färskpotatis och broccoli, lite gräddfil och örtsalt och NJÖÖÖÖÖÖÖT! Och sedan jordgubbar på det! Kan fortfarande känna den doften av jordgubbar i en näsa som går på högvarv. Vet du om att jordgubbar egentligen inte smakar så mycket, det mesta är doft!

   Idag kan jag gömma ansiket i en bukett persilja! Det doftar så friskt och gott!

   Radera
  3. Pet-bert = mannen min och sonen som är petiga i maten => pet-bert eller petbert om du så vill. Kan ju inte gärna kalla dem för petfior...! :D

   Radera
  4. pet-bert eller pet-fia. Aha!
   Det är i vart fall väldigt fullödiga kommentarer du levererar. Det tackar jag för.
   Ha de gott!

   Radera
 4. Att det inte blivit så många matinlägg från din sida kan väl bero på att kvällarna inte var så speciellt varma heller. Åtminstone här. Några få måltider gick det att äta på balkongen här, men vem sitter ute när det är 11 grader som nu. Eller 14 grader som igår.

  Men just idag och fyra veckor framåt struntar jag i kvällsvädret;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att nu är det bara EM som gäller. Skit i vädret! Och njut av att bollen är rund!

   Radera
  2. Fyra veckor!?!?!?

   Madre mía! Hur ska jag stå ut med detta nu då!?!?!? Den där runda saken... var det det som kallades för boll?

   Radera
  3. Ja, nu blir det tufft för de som inte gillar fotboll.

   Radera
 5. Alltså (som barnen säger) ni har ett makalöst vackert växthus! Jag sitter nu och kikar på invigningsmatchen i EM. Till makens förtvivlan vill jag att Rumänien ska vinna. Just nu 1-1. Frankrike har jag svårt för av någon anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnen har rätt. Jag deltar i ett tips där jag tippat 3-1. Nu blev det fransk seger med 2-1. Rättvist trots allt. Du får försöka stå ut med resultatet.

   Radera