Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 juni 2016

Tur med vädret

Det är en härlig känsla när allt är klippt.
Igår vid 16-tiden närmade sig ett riktigt oväder med regn och åska, men det snurrade runt Getingstorp i nån timme utan att fälla ens en droppe över oss. Det blev ett perfekt tillfälle för mig att återigen klippa gräset. Riktigt behagligt var det att i mulet väder och c:a 25 grader glida omkring på åkgräsklipparen.

D ägnade huvuddelen av dagen och kvällen åt att iordningställa poolen. Hon fann det bäst att helt tömma poolen för att kunna rengöra den noggrant.
Poolen tömd och D rengör.

Som synes var klippning nödvändig.

Att ha pool är jobb, jobb, jobb. Och bad
nån gång då och då.

Efter en intensiv arbetsdag så blev det en sen middag på uteplatsen vid glasverandan. Efter middagen så fortsatte D med poolarbetet ända till midnatt. Just nu håller poolen på att fyllas för att sedan vara badbar.
Middagsdax.

En heldag i trädgården kräver påfyllning.

D fortsätter pooljobbet
efter middagen.

Ända in på sena kvällen.

Riktigt sena kvällen.8 kommentarer:

 1. Vi behöver regn här. Marken skriker efter något vått att suga till sig! Vattningsförbud råder i vissa kranskommuner till Göteborg nu!
  Vilken känsla för D och gäster när det är dags att gå ner i poolen för första gången! Som sagt, mycket jobb men också mycket njuta!
  Det är klart det ska vara påfyllning i det vackra vädret och till den goda maten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid är det nåt vi behöver.
   Första poolbadet för säsongen brukar D se fram emot. När blir det tro? När det väl hänt så kommer säkert flera badare.

   Radera
 2. Det blev inget regn hos er heller! Inte här heller, alltså. Det blåser riktigt bra och solen gassar och det är jättevarmt, allt torkar upp och ut och vi vattnar och vattnar. Som tur har vi eget vatten, men vi spar lite, lite på det i alla fall! Lyxigt med pool! Använder ni den "lagom" mycket alltså?! Kan du bada där? Är den uppvärmd? Vi har bara havet, men det är alltid, alltid för kallt för mig, jag tycker inte om när det är kallt, jag vill ha ungefär samma temperatur på elementen, ungefär som på hösten. I Grekland. Då är det perfekt! Gräset är fantastiskt snyggt när det är nyklippt! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Visst är det bra med eget vatten i torrtider. Dessutom bra de gånger D tömt poolen och 25 kbm ska fyllas på. Pågår just nu.
  Lyxigt med pool? Ja, om man har anställd poolskötare för det är mycket mera jobb än man kan tro. Dock blev det mycket bättre när vi 2014 köpte ny pool. Havet är väl inte så bara att kunna bada i, om bara vattnet är rent. Jag gillar oxå Grekland på hösten. Ja året om förresten. Men, det var då det.
  D använder den nog mycket mindre än "lagom" då hon har åtaganden på alla fronter här hemma. Nej, jag kan inte bada i den. Ja, vi kan reglera temperaturen i poolen.
  Visst är det snyggt när gräset är nyklippt.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 4. Ja, din gräsmatta behövde verkligen klippas. Å vilken tur du hade att ni inte fick någon regn. Nu är det gjort. Så om en vecka får du ytterligare motion, men då blir det nog på morgonkvisten på grund av EM antar jag;-) Å tänk, hade du väntat tills idag hade det varit 15 och inte svettiga 25 grader. Lätt att vara efterklok.

  Vad gäller poolen. Ja, att skaffa pool i Skandinavien medför ju uppenbarligen mera jobb än nöje på grund av klimatet. I min kommun och speciellt i grannkommunen är det ju många som har pool. Några var riktigt smarta och har sina pooler inglasade med "skjutskivor" Så under vintern kan de simma sina rundor med uppvärmt vatten i värmen. Under sommaren "dras" skivorna till vänster och/eller höger. Skitsnygga "byggen" tycker jag med typ runda "kupoler" eller hur jag ska säga. Vår favo pool ser ut som en gammal flyghangar. Ungefär så här: http://www.gullbergjansson.se/fileadmin/_processed_/csm_f488f3e456_21f8f2ea8a.jpg , riktigt läckert tycker jag då.

  Å rengöringsarbetet är minimalt fick maken höra då han beundrade poolen och undrade hur mycket jobb det var med den.

  PS. Snacka om I-problem... Hoppas D:s arbete kändes lättare efter vinintaget;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efterklok är alltid lätt att vara.
   Det blir tufft program med både EM och gräsklippning. Men, det är smällar m,an får ta.
   Det borde ingå poolskötare i varje poolköp. En sån där "plastbubbla" skulle aldrig komma ifråga på Getingstorp även om jag förstår att rengöringsarbetet minimeras med en sådan. Den skulle förfula miljön å det grövsta.
   Poolarbete är aldrig lättare, bara mer eller mindre framgångsrikt.

   Radera
 5. Fungerar poolen och man har rätt saker så är arbetet inte så stort, hålla rent från löva varje dag, dammsuga en gång i veckan, se till att det finns klor i skimmern.

  Men det är när det INTE funkar som det är mycket jobb! Feldimensionerade filter och dåliga redskap som vi hade till vår lilla pool i Sverige eller läckor som här. Då är det INTE kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en ny pool sedan två år tillbaka och har "rätt" saker och poolskötseln har oxå underlättats men likafullt händer det att nåt krånglar. Just nu är det en koppling som tagit tid att åtgärda. Vår närhet till skogen gör oxå att det blir mera att städa. Därför har vi köpt en robotdammsugare som vandrar omkring helt på egen hand på botten.
   Icke att förglömma dock, när allt fungerar så är poolen guld värd under heta sommardagar.

   Radera