Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 5 juni 2016

Kattliv

Sigge lever ett väldigt bra kattliv här på Getingstorp vågar jag påstå. Han har totalkoll på sina domäner som han dagligen utforskar. Efter olyckan i augusti i fjol så fick Sigge vara innekatt i 7½ månad.Han har sedan han började gå ut igen förändrat sina vanor. Han lämnar numera aldrig tomten och han är inte ute lika länge som förr. När  D går ut med Osborne och Nelson på morgonen så följer Sigge med ut. Sedan sitter han på trappan och väntar när dom kommer tillbaka. Då vill han äta frukost. Sedan blir det några ytterligare turer ute under dagen innan han nattar samtidigt som  Nelson och Osborne. När matte har heldagar ute i trädgården så följer Sigge henne hela tiden, oftast bara på armlängds avstånd. Däremot vill han gå in när jag klipper gräset. Han tycker inte om oljudet från klipparen.  Att se att Sigge är återställd och välmående, det mår oxå jag bra av.
 På väg ut genom köksfönstret.
En av Sigges många utkikspunkter.

En liten sväng in i skogen blir det ibland.

Sigge sitter gärna i mitt "datorfönster" och blickar ut.

Ibland lånar han min elmoppe.

8 kommentarer:

 1. Skönt att han mår bra igen! Och även katter har sina rutiner och personligheter ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en oerhörd lättnad när vi förstod att han skulle bli återställd. Och ännu bättre känns det nu när vi ser att han trots olyckan lever ett bra liv.

   Radera
 2. En mycket förståndig liten kisse. Alla är nöjda och ingen behöver vara orolig för Sigge! Härligt att han är återställd! :)

  SvaraRadera
 3. Första bilden är en höjdare, en riktig sådan kan jag säga. Sigges ansiktsuttryck säger både det ena och det andra - längtan, dröm, span, överraskning, uppmärksamhet, iakttagelse av en potentiell fara. Ja, du förstår vad jag menar. Sigge är en otroligt vacker (och klok) katt. Förstår att du och han "håller ihop" och är bästisar.

  PS. Sen kommentar från min sida. Du förstår nog varför antar jag;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vacker och klok, nu blev både jag och min bästis stolta. Det är förstås vädret som senarelägger kommentarerna. Det gäller ju att ta vara på de underbara kvällar som bjudits på sistone.

   Radera