Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 25 augusti 2016

Ännu mera trädgårdsbilder

Igår ägnade D dagen åt att klippa häckar Det blev häcken vid övre parkeringen och vid poolen som klipptes. Idag ska hon ta sig an syrénhäcken nere vid grinden. Under tiden D klippte häcken så pågick ändå aktivitet i köket då hon samtidigt gjorde egna soltorkade tomater.

I trädgården händer nu dagligen något som visar på att vi är på väg mot höst. Ett exempel från gårdagen var att plockade årets sista hallon.

Ett bra sätt att hålla oss kvar vid sommaren är måltider i växthuset. Igår bjöd D på en av mina favoriter. Grekisk sallad med D:s tzatziki och nybakat bröd. Till det vederbörliga drycker, d v s ouzo och Retsina.

Häcken vid övre parkeringen klipps.
Från båda sidor så klart.
Soltorkade/ugnstorkade tomater under tillagning.
Häcken vid poolen före klippning.
Och efter.
Där inne serveras snart middag.

Snart så.

En genuin grekisk måltid.

Oväsen där ovan kom  från passerande tranor i olika
formationer.

På väg söderut.

4 kommentarer:

 1. Tycker din D är en riktig "karl". Oooooops, förutfattad mening här. Jag vet! Beundrar hennes energi och kunskap. Skulle inte ens våga hålla i en sådan klippare, än mindre orka med att samla ihop alla grenar efteråt. Å att samtidigt göra soltorkade tomater. Snacka om simultanförmåga.

  Ouzo vet jag ju vad det är. En av få "spritsorter" jag dricker när jag är utomlands och när det är 30 grader varmt, vilket det ju nästan var igår kväll, nästan alltså. Men Kourtaki känner jag inte igen. Är det Retsina vin eller?

  Åsså älskar jag dina fönsterbilder med tranorna - ett helt nytt grepp från din sida.

  Du kommer alltid på nå't nytt och nya vinklar från ditt underbara Getingstorp.

  PS. Röda Ulven för mig med ikväll. Bästa surströmmingen jag ätit. Mina kompisar sa samma sak. "You would have loved it", jag lovar:-) Ska blogga om det imorgon. Hick - förresten. Hoppas jag inte gjort för många stavfel i min kommentar. Lovar att jag inte orkar korrigera dom om du förstår vad jag menar;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nån karl är hon sannerligen inte. D har mycket mera energi och kunskap än vad nån karl har. För att inte tala om simultanförmågan.

   Helt rätt, Kourtaki är ett Retsina vin. En given följeslagare till grekisk sallad.

   Så jag kommer med "nya grepp" utan att själv ha en aning om det.

   Det kommer säkert några ytterligare vinklar från Getingstorp innan sommaren är över.

   Ja, Röda Ulven var en höjdare i år. Inte ett enda stavfel kan jag se så det gick nog städat till i Sumpan. Kul att läsa mera om det idag.

   Radera
 2. Jag är inte helt säker på att jag tycker om den sista bilden, jo det gör jag, men den är lite vemodig på något vis...men de kommer ju tillbaka! Den grekiska måltiden såg verkligen grekisk ut, och tomaterna...så gott!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, liksom sommaren så dyker tranorna upp nästa år igen. Så gör även de grekiska måltiderna i växthuset, så det känns rätt så hoppfullt trots allt.

   Radera