Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 augusti 2016

Det där med rösten

Jag älskar våra björkars "röst".
Så rogivande när dom "talar till mig".


Många har lyssnat till nyhetsinslaget med mig i P4 häromdagen och några har förutom innehållet oxå i både bloggen och via mejl och sms kommenterat min röst. Kul tycker jag. Några exempel : 
- Från Göteborg: "Lyssnade in din vitala röst i P 4 inslaget. Frisk och stark kan jag tro".
- Från Portugal: "Manligt vacker röst".
- Från Täby: " Kul med intervjun också. Du pratar lika proffsigt som du skriver förresten".
-Från Örebro: "Hörde dig på radion och tyckte det var så bra. Inte kunde man tro att du legat däckad hela veckan".

Jag har med åren allt mera lärt mig att tycka om att prata inför människor så kanske är det detta som avspeglar sig i min röst. Jag tror oxå att min röst avspeglar mitt inre där jag fortfarande känner mig stark. Kroppen är ju mera märkt av diverse åkommor och tidens tand. Naturligt slitage och lite därtill om man så säger.

Nästa vecka, onsdag den 10/8, kan du som vill höra mera av min röst. Då i Länsradion i Örebro. Det är direktsändning och jag kommer att ringas upp kl. 10.10. Du kan lyssna på deras webbradio som du hittar längst upp på deras hemsida. Den intervjun är tänkt att avhandla hur jag sedan 2001 arbetat med adhd-frågorna, alltså mera bakgrundsfakta till det beslut om screening som var upphov till ovan nämnda nyhetsinslag.

4 kommentarer:

 1. F****n Steve, du är ju helt underbar. Nu blir du äntligen en rikskändis - precis vad du förtjänar med tanke på ditt arbete du lagt ned på nå't som är så oerhört viktigt.

  Dessutom är det "konstigt" att så många reagerade på din röst och sättet du pratar. Såååå kul att inte vara ensam om att reagera.

  Å din röst avspeglar ditt inre - där finns en "säker" auktoritet där (om du förstår vad jag menar). Är otroligt stolt över dig:-)

  Är det du som har kontaktat media eller är det dom som toog kontakt med dig? De har kanske läst din blogg eller...

  PS1. När jag var ung hatade jag att prata inför publik större en 5-6 personer. Ju äldre ju blev så bättre blev jag på det - konstigt nog. DS1.

  PS2. Snälla påminn mig om intervjun den 10 augusti! Den vill jag verkligen inte missa. Men med ålderns rätt (och OS) så lär jag nog glömma det om du inte säger till. DS2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så mycket lovord. Det är nog bäst att jag äntrar åkgräsklipparen och återbördar mig till verkligheten. Annars är väl risk att jag går omkring och sprätter som en tupp här på Getingstorp.

   Jag har blivit kontaktad av media. När jag under 00-talet jobbade som mest med dessa frågor så var det rätt intensiv mediabevakning så jag finns väl kvar i "adhd-rullorna" sedan tidigare.

   PS1 Man blir väl modigare med åren

   PS2 Visst ska jag komma med en påminnelse inför nästa onsdag.

   Radera
 2. Tänk vad mycket man missar när man är borta och inte har möjlighet att hänga med i bloggandet!
  Måsta ta igen detta. Såg en länk nedan. Hoppas det funkar utomlands. När jag var intervjuad i Gommorgon i SVT fick jag aldrig möjlighet att se det själv. Funkar inte utomlands.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fina är ändå att allt ligger kvar i blogglandet och kan läsas i efterhand.
   Jag vet inte om Länsradions webbsändning funkar utomlands, det tar jag bara för givet. Time will tell.
   Ha de gott!

   Radera