Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 1 augusti 2016

Plåster på såren

Nej då, jag har inte gjort mig illa. Det får räcka med elände nu. Som väl är finns det ljuspunkter att ta till när tillvaron ter sig extra grym. En sådan ljuspunkt bjöd D på igår. En middag i växthuset. Jag som inte varit där ute på nästan två veckor. Det har aldrig hänt förut så här mitt i sommaren.
Två veckor sedan jag senast var här.

Massor av gott och nyttigt.

Äntligen växthusmiddag igen!

Svamptartelett med en sallad där allt
kommer från trädgården.
Det känns märkligt det här med att plötsligt bara höra på ett öra, men jag vänjer mig väl och även om jag hör illa så kan jag ändå njuta av goda måltider.  Alltid något, men det känns lika fullt jäv...t trist att den där ryggsäcken hela tiden fylls på med ytterligare bördor.
En kasse i korgen. Då tar jag på mig
sopåkarkepsen.
För några veckor sedan var allt
mustigt grönt här.


Nu gäller det att kunna se ljuset i tunneln.
Men, jag tänker inte snöa in på bördorna utan gör allt jag kan för att komma tillbaka i gammal god Getingstorpsanda.
Vi hörs! 

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig middag i växthuset! Det ser både gott ut och väldigt mysigt! Skönt att ni hittar och kan njuta av ljuspunkterna, även om jag förstår att det andra överskuggar ibland. Jag har känt åtminstone en person som bara har hörsel på en sida och själv har jag bara märkt av det genom att hon alltid ville sitta på en viss sida om mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växthuset får en alldeles speciell betydelse i situationer som denna.
   Det får väl bli en gradvis anpassning med detta att höra bara på ett öra.

   Radera
 2. Nu har jag läst ikapp och det var minsann ingen rolig läsning alls!
  Känner med dig och förstår din frustration. Måste kännas förjäkligt.
  Även jag skickar så klart styrkekramar till er båda! Tänk om dom kunde bota också. Som avslut måste jag säga att middagen OCH vinet såg jätte gott ut!
  Ha det så bra du kan...
  Många kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Styrkekramar kan det aldrig bli för många av. Även om dom inte direkt botar så hjälper dom mig att hantera situationen. Ha de gott!

   Radera
 3. Men så tråkigt Steve, du är en kämpe vad jag förstår men ibland måste man få vara ledsen över det man förlorar. Du har en fantastisk fru som kan det där med matlagning och inte bara det utan tar sig tid att arrangera allt så det ser trevligt ut. Jag blir alltid så imponerad av de som äger den svåra konsten att på ett enkelt sätt få det att se så vackert ut, jag själv är obegåvad inom det området.

  Allt gott till er båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för värmande ord och omtanke. Jag ska göra mitt bästa för att fixa även detta. D:s välsmakande och vackra måltider är alltid ljuspunkter i tillvaron. Den största ljuspunkten av alla är D själv.
   Ha de gott!

   Radera
 4. Du hann med "tidschemat" som jag gissade på. Först tipset som är inlämnat, sedan en lyxmåltid i ditt älskade växthus. Allt enligt "planerna" alltså. Å nästa vecka eller veckan efter är det dags att klippa gräsmattan igen. Å även det lär du klara av enligt "schemat". Är stolt över dig!

  Människan är ju ett vanedjur. Så precis som du säger kommer det ta ett tag tills du har vant dig att bara höra på ett öra. Kom förresten på att en av mina före detta chefer också var döv på ett öra. Han var inte bara en väldigt bra chef utan en klok, ärlig och rak person. Så när han pratade med mig eller någon annan så såg han alltid till att personen skulle sitta mittemot honom eller på den sidan där han hade ett fungerande öra. Han vägrade nämligen att vrida på huvudet/kroppen hela tiden. Stormöten undvek han. Mingel likaså, eftersom han inte kunde följa konversationer. De två sistnämnda exemplen gäller ju inte för dig.

  Du kommer att fixa även det här Steve! Det är jag helt övertygad om. Du verkar vara en "envis jäkel";-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med uppsatta målsättningar. Allra helst när man når ända fram. Gräsklippningen kryper allt närmare, men vi ska nog fixa det oxå.

   Stormöten och mingel förekommer inte här på Getingstorp. Övrig samvaro ordnar sig säkert.

   Det är bra att du har tilltro till min förmåga att lösa även detta. Och ja, jag är en "envis jäkel".

   Radera
  2. Ditt svar gör mig oerhört glad ska du veta:-)

   Radera
  3. Det gillar jag. Ja, att glädja andra.

   Radera