Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 30 augusti 2016

Nu är det drygt 8 år sedan............


Den här gårdsskylten var bland det första
vi skaffade efter flytten hit
.
Ja, drygt åtta år är det sedan vi flyttade hit ut på landet. Till vårt älskade Getingstorp. Jag råkade häromdagen läsa ett inlägg med rubriken "Det här med mans- och kvinnogöra", som jag skrev sommaren 2014 och kom då att tänka på den speciella situation vi lever i. En situation där vi bl. a. trotsar alla traditioner om hur sysslor ska fördelas mellan man och kvinna.
Så här så det inte ut för 8 år sedan,
Jag kommer ihåg när vi var på visning av Getingstorp den 28 oktober 2007. Här var smockfullt med hugade  spekulanter.  84 familjer totalt. Eftersom jag redan då hade svårt att gå så kunde jag t ex inte ta mig upp på övervåningen då trappan saknade ledstänger. Inte heller kunde jag gå in genom huvudentrén då yttertrappan saknade räcken. Men, D tittade åt mig och så bestämde vi oss. Jag satt mest i köket med 2 norska skogskatter som sällskap medan spekulanterna vandrade omkring och högljutt möblerade huset och fördelade rum mellan familjemedlemmarna. Ett flertal hade uppenbarligen redan flyttat in. Jag tror inte att någon närvarande väntade sig att det skulle bli D och jag som köpte Getingstorp. Men så blev det efter att D hanterat budgivningen på ett eminent sätt. D gillar att göra affärer och är dessutom riktigt, riktigt bra på det. Mycket bättre än vad jag är.

Resten är historia nu. Efter drygt 8½ år så känns det som att vi alltid bott på Getingstorp. Och alltid ska bo här.


1 kommentar:

  1. Undrade för några timmar sedan vart du hade tagit vägen idag;-) Tur att du dök upp till slut - med ett inläg alltså.

    Att jag är impad av D vet du ju. Men att hon var en "affärskvinna" visste jag int förrän nu. Det skulle vara hur kul som helst att få veta hur hon "slog" 83 konkurrenter i budgivningen. Kan tänka mig att hon högljudd kritiserade fel som inte fanns, pekade på allt möjligt som var undermålig etc etc. Men jag vet ju inte. Eller så var ni bara högstbjudande. Som sagt - det skulle vara riktigt roligt att veta hur det gick till hur Getingstosp blev ert paradis.

    SvaraRadera