Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 30 augusti 2016

Så påtagligt


Kl. 05.45 i morse

För första morgonen på länge så nödgades jag tända ett antal lampor när jag klev upp vid 5-tiden i morse. Det var en smått grym påminnelse om att sommaren snart är till ända. Men, kanske inte riktigt ändå. Senare den här veckan hoppas jag på uppehållsväder då det är dags för ännu en gräsklippningsomgång och så länge som jag klipper gräset så är det sommar. Det tycker i a f jag. Då är det alltså en månad kvar eftersom gräsklippningsfinalen brukar infalla i slutet av september. Genast känns det bättre.

Jag saknade morgonsolen som brukar smeka gärsgårn
på sin väg in i skogen.
Några timmar senare kändes det ännu bättre som du förstår av bilderna .
Kl 08.30 såg det hoppfullare ut.

Kl.08.40 badade gärsgårn i solsken.

8 kommentarer:

 1. Här börjar solen idag gå upp vid 6:18, uppe vid 7:49. Läggdags för solen är 20:51 och läslampan släcks vid 22:21.
  Solen går upp och ned väldigt mycket fortare här än i Sverige,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är till att ha totalkoll ser jag.

   Radera
 2. Vad gör du uppe så tidigt om man får fråga vilket man självklart får. Här får jag famla i mörker om jag inte tänder lamporna om jag nu mot all förmodan skulle stiga upp redan klockan fem men bor ju lite länger söderut och har därmed inte heller fått uppleva du långa ljusa sommarkvällarna. Alla har vi för och nackdelar att finna var vi än befinner oss och vi söker ju mest efter fördelarna, eller hur. Sommaren kommer att vara kvar en månad till hos dig för gräsklippningsfinalen infaller i slutet av september och kommer så att göra även i år. Själv slipper jag famla i mörker tidigt på morgonkvisten för jag kan och vill sova hur länge jag vill förutom nästa söndag då vi bokat bilfärjan över till Sicilien som avgår 06.30 och vi måste vara där redan kl. 05.00 am !! Men det är bara kul för jag har lampor att tända i huset, ett gott humör och ser fram emot en minisemester i Italiens sköna land :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är morgonmänniska och har alltid klivit upp tidigt. Detta trots att jag oxå lägger mig sent. Sedan tycker jag mig se att sömnbehovet har minskat med åren.
   Med en minisemester i Italien i sikte så blir det väl plättlätt att gå upp 05.00.

   Radera
  2. Eftersom jag inte tänker sova på terminalen i Valletta måste jag nog vara uppe vid 03.30am här i Sliema. Plättlätt med tanke på att jag normalt somnar vid 00.30am :-D

   Radera
  3. Ok då, inte så plättlätt kanske.

   Radera
 3. Det är ju troligen ingen som tvingar upp dig mitt i natten;-) Så att gå upp ungefär vid tiden då sista bilden är tagen låter mera uppiggande måste jag säga.

  Å så fint det blev idag! Inte så varmt som förut men mestadels sol. Å temperaturen stiger under resten av veckan. Så du kan nog förvänta dig fler gräsklippningar framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kliver upp tidigt av alldeles fri vilja. Tycker om att vara med när dagen tar sin början.

   Idag blev det en fin dag, så fin att det t o m blev middag i växthuset. Jag har nog 2-3 gräsklippningar ytterligare att se fram emot.

   Radera