Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 9 augusti 2016

Radiointervju

Länsradion i Örebro 
på torsdag 11/8 kl. 11.00

För en dryg vecka sedan skrev jag ett inlägg med anledning av ett kort nyhetsinslag med mig på P4 Örebro. Nyheten som  ledde till inslaget var att Kriminalvården nu tagit ett beslut om att låta screena fångar för adhd. Ett arbete som jag startade för 15 år sedan. Nu på torsdag den 11/8  kl. 11.00 sänds en längre direktsänd intervju med mig på Länsradion Örebro. Intervjun kan du lyssna på var du än befinner dig på klotet. Gå in på Länsradions hemsida, scrolla längst upp på sidan så hittar du deras webbspelare. Intervjun ska handla om det pionjärarbete med adhd som jag började bedriva 2001 och sedan kom att jobba med fram till min pensionering i maj i fjol.

16 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen! Den intervjun ska jag absolut lyssna på. Görs intervjun i studion eller på Getingstorp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nåt studiobesök blir det inte för mig. Jag uttalar mig från Getingstorp, troligen över telefon.

   Radera
 2. Såg att du är tillbaka på gräsklipparen, det var riktigt skönt att höra! Det var väl ändå bra att det gick den vägen! Hoppas du slipper fler sådana här "grejer" nu. Och kan njuta av all den goda maten (löjrom, som jag bara älskar t ex) och sitta och ha det gott i växthuset ett bra tag till!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittar in. Ja, jag lyckades svinga mig upp på stålhästen igen, men visst går det trögare för varje gång. Men, det är lika skönt varje gång jag har klippt klart. Nej, inga mera såna där "grejer" nu.
   Tyvärr verkar hösten göra tidigt inträde i år, men några högtidsstunder till i växthuset ska det allt bli. Bl. a. den årliga familjekräftskivan och surströmmingspremiären.
   Ha de gott!

   Radera
 3. Åh. Det måste jag lyssna på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör så. Hoppas att den blir bra.

   Radera
  2. Jag sitter nu och lyssnar på din intervju. Det är verkligen en resa du har gjort med ditt ADHD-projekt. Nu låt nummer två. Gillar raspiga röster... När du talar om idrottsfolk som vänder ADHD till sin fördel kommer jag genast att änka på några stycken. Åter en raspig röst! Chris Rea, Gillas! Till och med Björn Afzelius - underbart! Living next door to Alice, en favorit som vi sjöng i Torekov för några veckor sedan. En av "våra" låtar! Tusen tack för en mycket väl genomförd intervju. Många människor har dig att tacka för mycket. Jag har arbetat inom förskolevärlden i många år och mött många av dessa barn. Jag hoppas att dom fick den hjälp dom behövde. Ett hjärtligt tack för det du har åstadkommit och åstadkommer, tillsammans med andra! Himmel och pannkaka! River of dreams med Billy Joel. Den går av och till i bilen på högsta volym! Är du möjligen synsk???

   Radera
  3. Tusen Tack för dina vänliga ord! Det var riktigt roligt att ta en "trip down the memory lane". Märkligt hur väl minnena sitter. Det känns onekligen bra att ha gjort insatser som kan förändra människors tillvaro till det bättre.
   Så kul att du gillar mina låtval. Jag tycker oxå att det här är härliga låtar där man kan "kräma på" ordentligt och njuta.

   Radera
 4. Inget inlägg idag??????? Då har du legat i hårdträning inför morgondagens intervju. Lycka till Steve!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det ska bli kul att gå en promenad i minnenas allé. 15 års arbete sitter i ryggmärgen så det kräver ingen hårdträning. Däremot så var det tomt både i idé- och fotoskåpet i dag vilket i o f s kan bero på morgondagens uppgift

   Radera
 5. Lyssnade på intervjun under eftermiddagen. Tyckte det gick jättebra och var mycket intressant att lyssna på, å det trots att telefonlinjen inte var direkt synkad om man säger så och ljudkvalitén lämnade en del att önska.
  Åsså tyckte jag att du kanske var aningen nervös i början, men sedan blev du säkerheten själv. Du hade förberett dig väl angående årtal, siffror och namn på personer/myndigheter du haft kontakt med. Bra jobbat där!

  Å inte visste jag att Michael Phelps har ADHD. Här lärde jag mig nå't nytt, som jag borde vetat innan. Ooooops!

  Sedan kunde jag inte låta bli att le åt din musiksmak. Inte helt olik min egen kan jag säga. Chris Rea har alltid varit en av mina favon. Å andra låten - den italienska - var väldig ovanig och helt suverän. Kul att du berättade storyn bakom låten. Tror att din mamma var före sin tid där.

  Å en sak till som jag tyckte var riktigt charmig. I vissa delar av intervjun pratar du en utpräglad norrländska, medan du för det mesta pratar rikssvenska. Tyckte det var lite roligt, charmigt och sympatiskt.

  Som sagt - stort GRATTIS till att ditt livsverk uppmärksammades på detta sätt och faktiskt rent praktiskt har resulterat i screening på fängelser nu! Det måste kännas oerhört bra för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Var jag nervös i början? Tråkigt om tekniken och ljudet fallerade. Jag känner mig nöjd med intervjun som blev längre än vad vi först diskuterat. Kul att få föra ut budskapet igen tycker jag.
   Den italienska låten hörde D första gången på en resa från min mamma i Norrland. En resa i snöstorm mitt i natten så den låten satte sig därför. Sedan kom jag oxå att gilla den. Jag vet att jag brukar falla tillbaka till norrländskan ibland. Ränderna går aldrig ur.

   Radera
 6. Vad spännande! Ska lyssna under dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Hoppas att du gillar vad du hör.

   Radera
 7. Det kommer jag att lyssna på! Så kul att du fick möjlighet att berätta om dina insatser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt roligt. Jag hoppas att du finner intervjun värd att lyssna på.

   Radera