Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 13 augusti 2016

Tillbaka till vardagen och Alices idébok

Efter att i några dagar ha vandrat längs minnenas allé så är det dag att återgå till vardagen och verkligheten. Den underbara vardagen på Getingstorp. Ännu en gång får det bli Getingstorpsbilder som räddar mitt inlägg för dagen. En dag som för övrigt mest handlar om väntan och förberedelser. Väntan på barn och barnbarn och de sista förberedelserna inför aftonens familjekräftskiva. Hoppas på lite sol till de inledande lekarna som Alice mycket noggrant planerat. Allt har hon dokumenterat i den planeringsbok hon alltid har liggande här på Getingstorp. Hon får så många nya friska idéer när hon är här på Getingstorp och då gäller det att nedteckna dessa så att de inte glöms bort. Därav behovet av en planeringsbok som likaväl kan benämnas Alices idébok.

Träden har ofta vajat för sensommarvindar
den senaste tide
n.
Nyupptagna morötter är lyx. Just dessa blev stuvade.


Lyx är oxå egna tomater, gurka och physalis.

Vad ser jag här? Jo, att allt växer. Även gräset. 
Snart dags för en härlig tur på klipparen igen.
Aftonens kräftor kommer så klart att 
avnjutas i växthuset.

PS Idag är det ett år sedan Sigge kom hem från sjukhuset efter  olyckan. Vilken lyckodag!
Sigge älskar sitt Getingstorp.


10 kommentarer:

 1. Det låter härligt med kräftskiva och lekar! :) Hoppas ni får fint väder! Vi har vaknat upp till en gråmulen dag i husbåten, men ganska skönt att vara hemma ändå! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå att det är skönt för er att vakna upp på hemmaplan ibland.
   Vädret är nyckfullt här idag. Det har nu i tre timmar växlat mellan gråmulna skyar och klarblå himmel.

   Radera
 2. Man känner nästan lite bubblande förväntan mellan raderna! Håller tummarna för att ni får bra väder. Här är det plötsligt hyggligt varmt igen men blåsigt och blött, men sniglarna är glada. Plockade ett halvt kg samtidigt som jag kollade rävfällan i morse. Den var tom. Tack och lov hade inte katten känt sig nyfiken på den stora sutaren som vi betat med heller.
  Alice idébok låter som kul läsning. Är det en hemlig bok?
  Lycka till med vädret och ha det så kul!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Här växlar vädret mellan gråmulna skyar och klarblå himmel. I nödfall så får vi även leka i växthuset. Alice har nämligen förberett en frågesport om utelekarna regnar bort. Boken är hemlig så jag har aldrig tittat i den mera än de gånger Alice visat mig någon idéskiss. Däremot vet jag att Alice tillåter farmor att titta i den.

   Här har vi tack och lov inga sniglar. Men, även vi har en räv som strosar över tomten då och då, mestadels nattetid dock.

   Radera
 3. Jag hoppas verkligen att vädergudarna tar sig i kragen och levererar bra väder till er kräftskiva!
  Egenodlade physalis! Milde himmel så gott och lyxigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädergudarna var grymma, men vi har ändå haft en underbar afton.

   Radera
 4. Familjekräftskiva låter inte så dumt. Men har det verkligen gått ett helt år sen fina Sigge kom hem efter sitt dramatiska äventyr !! Himmel vad tiden rusar och vi med den. Ha en riktigt fin kväll på Getingstorp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Familjekräftskivan är en höjdare och så blev den även i år. Regn och rusk, men ändå en ljuvlig kväll tillsammans.

   Jo, det är ett helt år sedan vi var nära att mista Sigge. Ha de gott!

   Radera
 5. Gillar att Alice får hålla i "taktpinnen" vad gäller er kräftskiva. Vi ska förresten gå på en sådan imorgon:-) Men ärligt talat längtar jag mera efter surströmmingspartajet i Sundbyberg den 25 augusti;-)

  Å visst verkar tiden gå i maxfart - minns Sigges olycka, men är så otroligt glad att han är här tillbaka med Ozzy och Nelson:-)

  PS. Ser i din kommentar till Anita att ni hade regn och rusk. Här är det fortfarande 21 grader ute (klockan är 00:00 och det har varit som mest 23 grader idag. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice hade förberett allt minutiöst, men regnet orsakade störningar i programmet så det blev till att improvisera del.

   Här ska det oxå bli surströmming, troligen på den "rätta dagen", d v s nu på torsdag. Som brukligt blir det då krabba för D.

   Jag njuter varje stund jag ser Sigge spatsera omkring här i sitt kungarike.

   Det kommer ett inlägg med många bilder från gårdagens begivenhet.

   Radera