Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 september 2016

Äpplets dag

Idag infaller äpplets dag för första gången i Sverige. Då ska D med Adolfsbergs trädgårdsförening besöka Carl Strömbergs äppelträdgård i Hidingsta utanför Örebro. Där arrangeras en dag i äpplets tecken. Till det evenemanget har hon bl. a. gjort kanderade äpplen.

D har till äpplets dag gjort kanderade äpplen.
Dagens tomatskörd
på Getingstorp.

10 kommentarer:

 1. Dom där kanderade äpplena ser gudomligt goda ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom ser fina ut, men jag blir inte sugen att smaka.

   Radera
 2. Kanderade äpplen! Så vackert. Hoppas hon får en riktigt trevlig dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert tycker oxå jag liksom jag instämmer i önskan om en trevlig dag för D.

   Radera
 3. Kanderade äpplen minns jag från min barndom. Älskade dom då, även om mina tänder hade inte samma känslor som min mage. Idag skulle jag absolut inte äta dom, då jag inte gillar sött alls. Idag skulle jag har satt tänderna direkt i en tomat som jag skulle ha saltat lite först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra val där. Absolut en saltad tomat före ett kanderat äpple.

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, och i morse fick jag smaka bitar i min frukostyoghurt. Riktigt gott.

   Radera
 5. Fint med kanderade äpplen! Vi har fått en del äpplen från min mammas trädgård, men jag har inte hunnit vara så kreativ. De hamnar oftast i en vanlig sallad tillsammans med grönsaker eller så har vi stekt dem och serverat med glass ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint blir det, men lite för mycket socker för min smak. Numera verkar de flesta inte hinna med att ta hand om sina äpplen. Här blir det bl. a. äppelmos eller bara äppelbitar som jag äter i min frukostyoghurt.

   Radera